EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La patronal del sector de la fusta crearà un distintiu per als bons professionals

L’objectiu de la Unió Empresarial Intersectorial és lluitar contra l’intrusisme

La patronal del sector de la fusta crearà un distintiu per als bons professionals
L’exposició Pensar el mobiliari del futur que estava inclosa dins de la Setmana de la fusta
Ramon Ferrandis
La patronal del sector de la fusta crearà un distintiu per als bons professionals..
última actualització: 02-06-2011 (7:00)

Ferran Polo
La Garriga ha celebrat la Setmana de la Fusta. A banda dels actes lúdics, l’objectiu és afavorir el contacte i la col·laboració entre les empreses del sector per donar-los un impuls en temps de crisi. Entre les iniciatives, hi ha la creació d’un carnet per distingir els professionals de qualitat.

La Unió d’Empresaris de la Fusta del Vallès Oriental impulsarà la creació d’un carnet professional que serveixi com a distintiu de qualitat de les empreses del sector i permeti “lluitar contra la competència deslleial”, explica Susana Berenguel, sotsdirectora general de la Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental-Cercle d’Empresaris, promotors d’aquesta iniciativa. “Hi ha molts fusters que treballen sense estar legalitzats. Volem potenciar un segell de qualitat que ajudi el client final a triar”, afegeix. Aquesta identificació és una de les accions que la patronal vallesana vol tirar endavant per ajudar el sector del moble i, per extensió, el clúster de l’hàbitat, que també aplega els sectors de la il·luminació, el tèxtil i les aixetes.

A banda, però, també es volen impulsar accions per fomentar la internacionalització de les empreses. “Cal guiar-les per participar a fires o organitzar missions empresarials perquè als empresaris se’ls fa una muntanya si ho han de fer ells sols”, comenta Berenguel, que constata que aquest sector “passa per un moment difícil”. Des del gremi, també es vol tirar endavant una web conjunta on els industrials puguin exposar els seus productes. “Cal facilitar l’accés dels compradors als mobles. Molta gent ara fa un primer cop d’ull per internet”, diu Berenguel.

A més d’una aposta per la internacionalització, el sector aposta per la creació de nous productes, per l’obertura de nous canals de distribució i per la millora dels processos de producció com a vies per superar la crisi. Aquesta ha vingut molt condicionada per la caiguda del sector de la construcció. El president de la Unió de Fabricants de Mobles de la Garriga, Antonio Castillo, creu que “cal fer un producte millor per poder entrar a nous mercats”. No és “una feina d’avui per demà”, recorda Castillo, que aposta perquè diverses empreses facin aquest procés de la mà. El regidor d’Economia en funcions, Joan Bou, recorda que ja hi ha “empreses que estan buscant noves oportunitats i nous públics. Les empreses que facin aquests canvis se’n sortiran”. També aposta per crear “sinergies positives” entre els fabricants de mobles i la resta de sectors inclosos en el clúster de l’hàbitat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal