EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Generalitat dóna llum verd al pla d’equipaments comercials de Granollers

L’aprovació autoritza els supermercats previstos, però no entra en l’ampliació de la trama urbana

La Generalitat dóna llum verd al pla d
Una de les actuacions del pla, l’ampliació de la zona de vianants, ja està en marxa
Ramon Ferrandis
La Generalitat dóna llum verd al pla d’equipaments comercials de Granollers..
última actualització: 12-10-2009 (7:00)

Joancarles Arredondo
El pla d’orientació d’equipaments comercials (POEC) de Granollers ha rebut el visiplau de la Generalitat. S’autoritza, així, la possiblitat d’instal·lar hipermercats d’alimentació, electrodomèstics i esports a la ciutat. L’aprovació no entra, però, en la localització de les grans superfícies.

La comissió d’equipaments comercials de la Generalitat ha donat el vistiplau al Programa d’Orientació d’Equipaments Comercials (POEC) de Granollers. L’aprovació suposa donar conformitat a un dels aspectes controvertits del pla: l’autorització per obrir una gran superfície d’alimentació i dues mitjanes superfícies d’electrodomèstics i de material esportiu, respectivament. En canvi, la reunió de la comissió d’aquest divendres no va entrar en un segon aspecte polèmic: la petició de l’Ajuntament d’ampliar els espais considerats trama urbana, en els quals s’han d’instal·lar obligatòriament els nous equipaments comercials autoritzats.

El pla comercial de Granollers, que revisa el que fins ara estava vigent en una adaptació a la nova normativa de la Generalitat. És precisament aquesta normativa la que autoritza que Granollers posi a disposició espais per a la instal·lació de grans superfícies. Fins a 11.000 metres quadrats, dels quals el pla en preveu utilitzar-ne 7.600 per als sectors alimentari, d’electrodomèstics i material esportiu. És en aquests sectors en què, segons el pla, es produeixen més pèrdues de vendes a la ciutat. És un percentatge reduït: l’estudi en què es basen les propostes que fa l’Ajuntament de Granollers apunta que només un 10% de les compres dels residents a Granollers es fa fora de la ciutat i que, en canvi, un 49% de les vendes arriba de compradors de fora.

El segon aspecte controvertit del pla, l'ampliació de la trama urbana en zones allunyades de nuclis habitats (polígon Jordi Camp, ronda sud i nova urbanització del Lledoner) ha quedat pendent. És un aspecte important, perquè els metres comercials que s'autoritzen difícilment es poden encabir en la part considerada trama urbana actualment. Amb tot, la tramitació parlamentària de les aplicacions de normatives europees a la llei catalana, han aconsellat ajornar el posicionament oficial sobre aquesta qüestió.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal