EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers vol multiplicar per tres les sancions per pintar grafits

La regidoria de Seguretat Ciutadana preveu que les multes puguin superar els mil euros

Granollers vol multiplicar per tres les sancions per pintar grafits
Pintades en un carrer del centre de Granollers
Griselda Escrigas
Granollers vol multiplicar per tres les sancions per pintar grafits..
última actualització: 09-10-2009 (20:46)

Ferran Polo
La regidoria de Seguretat Ciutadana es planteja endurir les sancions a les persones que són enxampades fent un grafit o qualsevol pintada a Granollers. Les multes són actualment de 300 euros i es vol que siguin d’entre 1.000 i 1.500 euros. També hauran de pagar la reparació, costosa en certs casos.

Mà dura per eliminar les pintades a les parets d’edificis públics i privats de Granollers. La regidoria de Seguretat Ciutadana treballa per endurir les sancions a les persones que són enxampades fent un grafit o qualsevol altra mena de pintada a la ciutat. En concret, es preveu multiplicar per tres o més les sancions actuals que ara arriben als 300 euros perquè rondin entre els 1.000 i els 1.500 euros, als quals s’haurà d’afegir l’import de la reparació que, en alguns casos, és força costós.

“Volem ser contundents”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Segovia, que considera que “el salt quantitatiu ha de ser important”. El regidor també es mostra disposat a fer un escalat en les sancions en funció de les dimensions de la pintada o del lloc on es faci. Segovia espera comptar amb el suport dels altres grups municipals, que molt sovint han criticat la falta d’actuacions del govern en aquesta matèria.

Des de principi d’any i fins ara, la Policia Local ha posat 19 sancions per pintar grafits o altres fets similars. En tot l’any passat, se’n van posar 58. En el mateix període de temps, l’Ajuntament ha netejat 165 pintades entre edificis públics i privats de la ciutat. Per fer-ho, s’han invertit 22.000 euros en empreses externes especialitzades –per les neteges de grafits en pedres o altres materials– més les hores que la brigada municipal dedica a treure grafits i que no estan quantificades econòmicament. A banda d’això, el consistori té detectades 220 pintades més arreu de la ciutat que s’han d’anar traient de forma progressiva.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal