EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’atur modera el creixement però tanca un nou mes a l’alça al Vallès Oriental

La indústria i la construcció tanquen el setembre amb menys desocupació

L’atur modera el creixement però tanca un nou mes a l’alça al Vallès Oriental..
última actualització: 09-10-2009 (9:00)

Joancarles Arredondo
L’atur acumula un nou mes de creixement, després del petit respir que es va produir aquesta primavera. El setembre es va tancar amb 46 aturats més que l’agost. Els augments es moderen respecte a l’estiu (uns 2.000 aturats més entre juliol i agost), però la comarca segueix sense generar ocupació

L’atur ha tornat a créixer al Vallès Oriental aquest mes de setembre. Segons l’avanç de dades del Departament de Treball de la Generalitat, el mes passat s’ha tancat amb 31.338 inscrits a les llistes de desocupats. Tot i que el setembre és tradicionalment un mes de recuperació en el mercat de treball, aquest any s’ha produït un lleuger increment. Són 46 aturats més.

La xifra marca una clara tendència a la moderació en els creixements de la desocupació (després dels increments de 500 inscrits de juny a juliol i de 1.400 de juliol a agost), però que mostra que la tradicional contractació de nous treballadors passat l’estiu ha estat insuficient per compensar les baixes en empreses, en molts casos vinculades a processos temporals en algunes grans empreses.

Per municipis, es produeixen comportaments desiguals. Les dues grans poblacions vallesanes incrementen el nombre d’aturats (18 més a Granollers i 61 a Mollet) i també ho fan municipis com Parets, Canovelles o la Llagosta. En canvi, es donen alguns descensos notables a Caldes, la Garriga o les Franqueses i, en menor mesura, a Sant Celoni.

El lleuger increment de l’atur va afectar essencialment el sector serveis. L’ocupació a la indústria i la construcció va presentar una evolució lleugerament favorable, segons recull el butlletí de l’Observatori de Desenvolupament Local del Vallès Oriental, que amplia les dades del Departament de Treball que aquest periòdic va avançar aquest dilluns. El descens de l’atur va ser més significatiu en el cas de la indústria, amb 142 treballadors menys en situació de desocupació (un descens de l’1,42%). En el cas de la construcció, la baixada va ser de 26 treballadors (descens del 0,64%).


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal