EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les denúncies per trànsit cauen un 15% a Granollers durant aquest any

La Policia Local atribueix la reducció d’infraccions al descens de trànsit per la crisi

Les denúncies per trànsit cauen un 15% a Granollers durant aquest any
L’eixamplament de voreres en diversos carrers, com el Verge de Núria, ha contribuït a reduir les dobles files
Griselda Escrigas
Les denúncies per trànsit cauen un 15% a Granollers durant aquest any..
última actualització: 06-10-2009 (19:15)

Ferran Polo
Les multes i els serveis de grues han baixat significativament a Granollers en els primers mesos d’aquest any entre un 15% i un 20%. La Policia Local vincula aquestes dades a una reducció del trànsit motivat per la menor utilització de vehicles per la crisi. També a modificacions viàries.

La Policia Local de Granollers ha posat entre els mesos de gener i agost un total de 13.073 denúncies per qüestions de trànsit a la ciutat. Això és un 14,9% menys que en el mateix període de l’any passat, quan se’n van posar 15.368. De la mateixa manera que han baixat les multes, també s’han reduït els serveis de la grua. En concret, s’ha passat dels 300 serveis dels primers vuit mesos de l’any passat als 240 que s’han fet en el mateix període d’aquest any. En aquest cas, la caiguda és del 20%, segons la Policia Local.

La reducció de les sancions i dels serveis de la grua s’atribueix a la crisi econòmica, que ha provocat una reducció del trànsit a l’interior de la ciutat i també del nombre d’infraccions. “Dóna la impressió que la gent va una mica més amb compte a l’hora de deixar el cotxe a qualsevol lloc”, indica el cap de la Policia Local, l’inspector Lluís Colomer, que constata que la caiguda és similar al descens de l’economia i proporcional, en certa manera, a l’augment de l’atur. Amb tot, admet que “qui no té problemes econòmics segueix els hàbits de circulació similars als que tenien” perquè encara es detecten força dobles files, aparcaments en llocs no permesos i altres infraccions de trànsit a la ciutat.

Un altre dels elements que pot ajudar a entendre el descens són les obres que han afectat i afecten alguns carrers on tradicionalment es registraven aparcaments en doble filera o sobre la vorera. Segons Colomer, la reducció no es pot vincular amb una reducció d’efectius –la Policia Local té aquest any tres agents més que a finals de l’any passat–ni amb un canvi de les prioritats d’actuació.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal