EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

CCOO i Pimec uneixen la veu per demanar un canvi productiu al Vallès Oriental

Les dues organitzacions treballaran conjuntament en qüestions de formació ocupacional

CCOO i Pimec uneixen la veu per demanar un canvi productiu al Vallès Oriental
Dirigents de les dues organitzacions durant la trobada
CCOO i Pimec uneixen la veu per demanar un canvi productiu al Vallès Oriental..
última actualització: 06-10-2009 (18:32)

ACN
La necessitat de reformar el model productiu del Vallès Oriental és una reflexió compartida per sindicats i patronal. Així es desprèn de la trobada que han mantingut Comissions Obreres i Pimec del Vallès Oriental. Les dues organitzacions també han definit un calendari de cursos de formació.

Representants de l'Unió Intercomarcal de CCOO i la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC) al Vallès Oriental es van reunir aquest divendres per valorar la situació econòmica que pateixen les empreses i els treballadors de la comarca. Segons s'ha conegut avui, des de les dues organitzacions s'ha criticat la manca de liquiditat de les pimes per culpa de la 'restricció del crèdit que han imposat els bancs i les entitats financeres'. El sindicat i la patronal també s'han mostrat d'acord que la comarca 'ha que fer un debat en profunditat i apostar per un nou model productiu que ofereixi un valor afegit d'especialització'.

El secretari general de CCOO a la comarca, Ovidi Huertas, s'ha preguntat quin és el futur laboral del territori: 'Quins sectors d'activitat són els preferents? Quina especialització sectorial volem?' Huertas creu que, fins que tot això no estigui decidit, no es podrà afrontar el futur amb garanties.

Per la seva banda, el president de PIMEC a la comarca, Vicenç Paituví, ha recordat que el Vallès Oriental té una indústria química 'que és un referent internacional'. Tot i això, Paituví també s'ha preguntat si 'realment' s'està aportant per ells. En aquest sentit, el representant dels empresaris ha destacat que 'l'empresari ja està d'acord que s'ha de mantenir el poder adquisitiu dels treballadors, però també s'ha d’ajudar l'esperit emprenedor dels autònoms i les empreses que generen riquesa, i a tots aquells empresaris que amb la seva trajectòria han aconseguit que les seves empreses tinguin viabilitat i projecció'.

Pel que fa a la formació dels treballadors a la comarca, CCOO i PIMEC han definit un primer calendari de cursos de formació d'especialització que es duran a terme al centre de formació del sindicat, per intentar donar cobertura a les mancances d'oficis actuals.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal