EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Exregidors de Bigues hauran d’avalar personalment 850.000 euros si no justifiquen el pagament d’unes obres

La sindicatura de comptes els dóna un mes de termini per presentar la documentació

Exregidors de Bigues hauran d
L’exalcalde de Bigues, Josep Maria Pastallé
Guillem Isant
Exregidors de Bigues hauran d’avalar personalment 850.000 euros si no justifiquen el pagament d’unes obres..
última actualització: 06-10-2009 (10:37)

Josep Villarroya
Quinze exregidors de l’Ajuntament de Bigues i Riells s’enfronten a un procediment que ha obert la sindicatura de comptes per depurar responsabilitats comptables en la gestió municipal. Entre els encausats hi ha l’exalcalde convergent, Josep M. Pastallé, juntament amb exregidors de tots els partis.

El fiscal del Tribunal de Comptes de l’Estat ha iniciat un procediment per depurar possibles responsabilitats comptables de 15 exregidors de Bigues i Riells, entre els quals l’exalcalde Josep Maria Pastallé, després que un informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes de Catalunya de l’any 2001 detectés irregularitats en la gestió econòmica. Els exregidors, entre els quals n’hi ha de CiU, PSC, PP i ICV afronten l’amenaça d’haver d’avalar amb el seu propi patrimoni personal una quantitat propera als 850.000 euros.

L’informe de la sindicatura va trobar diverses irregularitats, però la més destacada és el pagament de més de 600.000 euros en obres a les urbanitzacions Boscos de Riells i El Turó, que, segons la normativa urbanística corresponien als propietaris de les parcel·les. El tribunal en fa presumptament responsables els regidors que van votar els acords de ple on es va aprovar el pagament de les obres i estableix com a presumpte responsable subsidiari el secretari de la corporació.

La Sindicatura de Comptes va fer l’informe de fiscalització l’any 2001 i l’any 2007 el Tribunal de Comptes va demanar a la mateixa sindicatura que iniciés el procediment per depurar responsabilitats. Dimarts d’aquesta setmana els 15 afectats van comparèixer davant la sindicatura, que ha decidit donar-los un termini d’un mes perquè puguin justificar documentalment el pagament de les obres abans d’exigir-los formalment l’aval econòmic.

Els regidors i l’alcalde que segons l’informe de la sindicatura van votar els acords són Josep Maria Pastallé, Jaume Vilaregut, Ramon Aranda, Josep Bosch, Joan Serra, Josep Viñolas, Anna Arisa, Teresa Salvador, Francesc Tenas i Pere Presaguer, de CiU; Josep Maria Carrasco i Yolanda Hernández, del PSC; Daniel Peralta, del PP i Manuel Arbiol, d’ICV. Tots ells intentaran demostrar que amb les obres fetes els propietaris no van obtenir benefici econòmic i que es tractava d’arranjar urbanitzacions en condicions molt precàries.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal