EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Vallès Oriental perd més ocupació que la mitjana pel fluix creixement econòmic

La producció de la comarca va créixer un imperceptible 0,02%, per sota de la mitjana catalana

El Vallès Oriental perd més ocupació que la mitjana pel fluix creixement econòmic
La fluixa evolució de la indústria va fer retrocedir la generació de riquesa del sector
Griselda Escrigas
El Vallès Oriental perd més ocupació que la mitjana pel fluix creixement econòmic..
última actualització: 02-10-2009 (13:44)

Joancarles Arredondo
La crisi viscuda el 2008 ja té dades. L’economia del Vallès Oriental va créixer un imperceptible 0,02%, segons dades de Caixa Catalunya. Un creixement inferior a la mitjana catalana i que es tradueix directament amb una pèrdua significativa de treballadors en actiu. Només van créixer els serveis.

La feblesa del creixement econòmic va comportar una pèrdua d’ocupació superior a la mitjana el 2008. És una conclusió extreta de l’Anuari comarcal que Caixa Catalunya va presentar aquest dimecres. Segons l’estudi, l’ocupació va caure en gairebé tots els sectors productius –tret dels serveis– i, en total, a final de 2008 hi havia un 2,7% menys d’afiliats a la Seguretat Social que a final de 2007. L’any passat, a Catalunya hi havia un 2,2% menys d’afiliació.
Les dades es refereixen a l’exercici 2008 i marquen un creixement gairebé imperceptible en l’economia comarcal –el producte interior brut (PIB) hauria crescut un 0,02–, que amb molta probabilitat es convertirà en decreixement quan s’analitzi l’evolució de 2009.

La causa principal és la desacceleració prevista a la indústria. A la comarca, aquest sector manté un pes superior al que té en l’economia catalana i qualsevol decreixement influeix més decisivament en l’evolució comarcal.

La influència decisiva del sector industrial en l’evolució econòmica vallesana ja es va fer visible en l’exercici passat. Segons les dades de l’estudi, el sector va baixar un 2,5% durant l’exercici passat. És un percentatge lleugerament millor que la mitjana de Catalunya, però remarca les dificultats d’un sector tradicionalment predominant en l’economia comarcal. Els decreixements van ser generalitzats per sectors, perquè també van presentar índexs negatius l’agricultura i la construcció. En tots tres casos, són descensos d’activitat inferiors a la mitjana.

El sector serveis va ser l’únic que va tancar l’exercici amb creixements d’activitat i de generació d’ocupació. Va ser gràcies el creixement del terciari que l’economia vallesana va salvar l’exercici amb números lleugerament positius. El creixement, del 0,02%, gairebé imperceptible, queda per sota de la mitjana del país (+0,8%), però supera l’evolució de comarques de fort pes econòmic, com el Vallès Occidental, que va baixar un 0,13%.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal