EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Cytec prescindeix de 61 treballadors per deixar de produir a la Llagosta

L’activitat industrial s’aturarà el mes de novembre i es traslladarà a Alemanya

Cytec prescindeix de 61 treballadors per deixar de produir a la Llagosta
Les instal·lacions de la Llagosta quedaran inactives a partir de novembre
Griselda Escrigas
Cytec prescindeix de 61 treballadors per deixar de produir a la Llagosta..
última actualització: 02-10-2009 (10:22)

José Luis Rodríguez Beltran
La multinacional química Cytec deixarà de produir a la Llagosta, on operava des de fa sis anys després de l’adquisició de Vianova. La firma, dedicada a la producció de resines ha acordat les condicions per acomiadar 61 treballadors. Només restarà una part de la plantilla per a tasques comercials.

La multinacional Cytec, antiga Vianova, acomiadarà 61 treballadors de la planta de la Llagosta. La firma química té intenció de retornar a Alemanya la producció que es feia a la seva filial catalana. La Llagosta quedarà sense activitat productiva, tot i que es mantindrà un contingent de plantilla per a activitats administratives i comercials i, en menor mesura, logístiques. La mesura es farà efectiva a partir de novembre, quan, de les dues fàbriques de la multinacional a l’Estat, només en quedarà operativa una, situada a prop de Madrid.

La mesura s’emmarca en els plans impulsats per la multinacional nord-americana Cytec, propietària de la planta des que va adquirir el grup Vianova fa sis anys. Aquest mes de gener, Cytec havia avançat que reduiria en un 10% la plantilla a tot el món, que suposa uns 6.000 treballadors. El tancament de la Llagosta és una de les repercussions més notables d’aquest pla entre les plantes europees del grup, tot i que també hi ha hagut afectacions a Bèlgica i Alemanya. La direcció de la fàbrica de la Llagosta ha declinat fer comentaris sobre les decisions a aquesta redacció.

Després de diverses setmanes de negociació, la direcció i la representació laboral han acordat indemnitzacions per als 61 afectats per la mesura que arriben a 55 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, i uns increments lineals en funció de l’antiguitat en la companyia que oscil·len entre els 3.000 i els 15.000 euros. El pla també recull l’opció de prejubilacions per als treballadors de més de 55 anys, que també rebran compensacions complementàries, segons ha explicat el secretariat de la Federació d’Indústries Tèxtils Químiques i Afins (Fiteqa) de Comissions Obreres.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal