EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El jutge obliga l’Ajuntament a tramitar el polígon Can Margarit de Bigues

La sentència dóna la raó al grup Clapé però l’Ajuntament no l’haurà d’indemnitzar

El jutge obliga l
Els terrenys de Can Margarit on Clapé pretenia fer un polígon industrial estan al costat mateix de la pedrera
Ramon Ferrandis
El jutge obliga l’Ajuntament a tramitar el polígon Can Margarit de Bigues..
última actualització: 28-09-2009 (12:31)

JOSEP VILLARROYA
L’Ajuntament de Bigues i Riells ha de tirar endavant la tramitació del pla parcial del polígon de Can Margarit que havia presentat una empresa del grup Clapé l’any 2002. El tribunal dóna la raó a la promotora. Amb tot, també resol que el consistori no haurà de pagar cap compensació a l’empresa.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat l’Ajuntament de Bigues i Riells a continuar la tramitació del pla parcial del polígon industrial de Can Margarit que va presentar l’empresa BCN Business Park, SL, del grup Clapé, l’any 2002. La justícia dóna la raó a la promotora de parcs industrials i propietària de la pedrera que hi ha a tocar de Can Margarit i diu que els dos decrets d’alcaldia –l’alcalde era Josep Maria Pastallé, de CiU– del 17 de juny i del 17 d’octubre de 2002 que van desestimar el pla parcial, queden anul·lats i, per tant, el pla queda aprovat i s’ha de continuar tramitant.

Clapé va presentar el pla parcial de Can Margarit d’unes deu hectàrees i un aprofitament de 66.000 metres quadrats després d’arribar a un conveni amb l’empresa de fabricació de llaunes Interllamas, SL, emparant-se en les normes subsidiàries de planejament urbanístic aprovades l’any 1984 que qualifiquen el sector com a industrial.

L’Ajuntament, però, tenia la voluntat de preservar l’espai com a corredor biològic entre el sector dels cingles de Bertí i el riu Tenes. Va establir diverses prescripcions als promotors del polígon i, finalment, va suspendre la tramitació argumentant que aquestes no s’havien complert. Clapé va recórrer als tribunals que ara li han donat la raó. En canvi, la resolució judicial no obliga l’Ajuntament a pagar cap compensació econòmica. Només l’obliga a pagar les costes del judici, que sumen uns 6.000 euros.

Clapé demanava una compensació de 6,1 milions d’euros més 2.708 euros de diaris des del dia 1 de juliol de 2003 fins a la data de l’aprovació del pla parcial. Tot plegat hauria suposat prop de 12 milions d’indemnització que el jutge ha desestimat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal