EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Ministeri de Foment admet que l’estació de mercaderies de Granollers està obsoleta

El govern de català defesnarà el trasllat de l’estació a la Llagosta

El Ministeri de Foment admet que l
L’estació de mercaderies ha quedat molt a prop del nucli urbà de Granollers
Griselda Escrigas
El Ministeri de Foment admet que l’estació de mercaderies de Granollers està obsoleta..
última actualització: 27-09-2009 (22:50)

Ferran Polo
El govern de la Generalitat defensarà obertament el trasllat de l’estació de mercaderies de Granollers a la Llagosta. Es considera que la presència de l’estació és incompatible amb els plans urbanístics de futur a la zona. La Generalitat i el mateix ministeri de Foment veuen l’estació obseleta.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Ministeri de Foment han constatat “la incompatibilitat de l’actual ubicació de la terminal de mercaderies de Granollers amb la proximitat del casc urbà i el projecte de creixement futur que envoltarà l’estació”. Són paraules del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en una carta adreçada a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va arribar aquest mateix dilluns a l’Ajuntament. Aquesta és també la conclusió a la qual van arribar la secretària d’infraestructures, Inmaculada Rodríguez, i el secretari de transports, José Luís Cachafeiro, del Ministeri de Foment, en una visita que van fer a les instal·lacions de Granollers el 10 de setembre acompanyats per alts càrrecs del PTOP.

Davant d’això, Nadal avança que “el Govern de Catalunya defensarà (...) la necessitat de construir al ramal de Barcelona una terminal a la Llagosta, una altra a el Far-Vilamalla i la supressió de la terminal de Granollers”. La de la Llagosta, es farà a l’espai que ara ocupa la terminal logística de vehicles. La conferència sectorial entre Foment i el PTOP i la reunió de directors generals de la tardor podrien servir per concretar un calendari per al trasllat. Segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Terrades, amb la visita “han vist clar que no podia ser”.

L’alcalde Mayoral va enviar el 10 de setembre una doble carta denunciant la situació de l’estació adreçada al conseller Nadal i al president de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries –propietari dels terrenys i gestor de la terminal–, Antonio González,

En el text, Mayoral demanava formalment per primer cop “una solució definitiva a la problemàtica que representa per a Granollers la presència en el seu nucli urbà de la terminal de mercaderies. Creiem necessari que les administracions competents defineixin un emplaçament alternatiu i acordin un calendari per al seu desmantellament”. Mentre això no passi, Mayoral també demana que “l’Adif millori substancialment les mesures destinades a prevenir i gestionar els riscos de la terminal i redueixi fins al mínim possible la quantitat de mercaderies perilloses que hi circulen o hi estacionen”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal