EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Caldes presenta el llibre sobre l’escultor local Sebastià Badia

El llibre, segon homenatge a la trajectòria de l’artista, sortirà a la llum a finals d’anyt

Caldes presenta el llibre sobre l
La presentació de la publicació, amb el fill de l’artista, segon per la dreta
Ramon Ferrandis
Caldes presenta el llibre sobre l’escultor local Sebastià Badia..
última actualització: 24-09-2009 (11:49)

Núria Vila
Un llibre sobre l’escultor serà el segon homenatge de Caldes a la trajectòria de l’artista Sebastià Badia. Aquest mes de maig es va nomenar l’escultor Fill Predilecte de la Vila i, ara, el llibre recollirà les obres catalogades de l’escultor de Caldes. La publicació veurà la llum a final d’any.

L’Ajuntament de Caldes i la Comissió Sebastià Badia, creada fa mig any, ha presentat la maqueta del llibre Sebastià Badia i Cerdà, una publicació que recull l’obra i la trajectòria del pintor i escultor calderí mort el passat agost, i que està previst que vegi la llum a finals d’any. “L’any 2008, la Comissió Sebastià Badia va recollir el neguit de moltes persones que coneixen l’obra de Sebastià Badia i vam voler mostrar a Caldes i al món el que ha estat Sebastià Badia com a persona i com a artista”, ha explicat Albert Badia, fill de l’escultor a la presentació del volum, aquest dijous al Museu Thermalia.

Badia ha explicat que la realització d’aquest llibre es va mantenir en secret per no empitjorar l’estat de salut del seu pare, fins que la nit abans de morir, el 3 d’agost, li va explicar “i es va poder veure l’alegria que va sentir”, assegura. “Es tracta de la segona part de l’homenatge a Sebastià Badia, després de l’acte del mes de març”, en què se’l va nomenar Fill Predilecte de Caldes, ha explicat el Regidor de Cultura, Pep Gaspar.

La publicació reunirà, per primer cop, les obres catalogades l’escultor calderí. Està dividida en set capítols, els dos primers dels quals es basaran en la seva vida i, sobretot, en el vincle professional amb Manolo Hugué, que va durar setze anys. La resta de capítols estan dedicats a les diverses etapes de l’artista i acaba amb un repàs a les obres i les tècniques escultòriques que l’han caracteritzat. A més, al final del llibre s’inclou un annex amb articles de premsa que parlen d’ell. Els textos de la publicació, els signen Albert Mercadé i el pintor calderí Ramon Vilanova, deixeble de Badia; i les fotografies són de Jordi Serra, fetes especialment per a l’edició.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal