EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Cambra critica la mobilitat i la neteja dels polígons industrials del Baix Vallès

Els polígons de l’àrea no passen d’un aprovat pelat, segons un estudi

La Cambra critica la mobilitat i la neteja dels polígons industrials del Baix Vallès
Joan Miquel Aced, Josep Monràs i Miquel Valls durant la presentació de l’estudi
ACN
La Cambra critica la mobilitat i la neteja dels polígons industrials del Baix Vallès ..
última actualització: 21-09-2009 (16:53)

ACN
Deficiències de senyalització i en serveis com la neteja o la il·luminació formen part dels aspectes negatius dels 22 polígons del Baix Vallès analitzats en un estudi de la Cambra de Comerç que s’ha presentat aquest dilluns. L’estudi dóna un aprovat pelat a les zones industrials de l’àrea.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat aquest dilluns un informe sobre els polígons industrials de l'àmbit de l'Antena de Mollet -que inclou vuit poblacions del Vallès Oriental: la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Santa Maria de Martorelles i Sant Fost de Capsentelles-. Entre les principals conclusions es destaquen força deficiències en la senyalització, la neteja, la recollida residus i el manteniment dels espais públics. També es ressalta que 'cal observar que el nombre de polígons amb una valoració negativa és molt alt'.

El president de la Unió de Polígons de Catalunya, Josep Miquel Aced, ha destacat que 'la mobilitat és un dels aspectes amb una problemàtica especifica, perquè hi ha molta xarxa viària i ferroviària, però la que ha de portar fins als polígons és deficient i es col·lapsa'. Relacionat amb això, Aced ha explicat que també es troba a faltar 'un bon servei públic per arribar als polígons. El 87% de la gent que va als polígons ho fa en vehicle privat, sobretot perquè tarden la meitat'. Pel que fa a la neteja, Aced ha ressaltat que 'una de les queixes més habituals és la manca de recollida de residus no industrials, que teòricament seria una tasca municipal'. I la manca d'un bon servei public per arribar.

L'estudi destaca que la senyalització és l'aspecte, juntament amb la neteja, la recollida de residus i el manteniment dels espais públics, l'aspecte menys valorat i es valora com a 'insuficient' en conjunt. S'assenyalen deficiències en aspectes com la senyalització dels itineraris d'accés a i des de les vies principals i la senyalització dels topònims dels carrers, entre d'altres.

Pel que fa a la neteja, el manteniment dels espais públics i la gestió de residus és la variable que presenta una mitjana més baixa, conjuntament amb la senyalització. I és que els polígons suspenen en neteja i alguns presenten problemes que són considerats com a 'greus'. De fet, es destaca que en pocs casos disposen de contenidors de recollida de residus banals i els espais públics tenen un manteniment escàs.

Finalment, l'apartat d'accessos, infraestructures i transport públic és un dels camps més valorats i la majoria de polígons obtenen una valoració força alta en quant a accessibilitat a les xarxes viàries, la presència de parades de ferrocarril de Rodalies i de línies d'autobús. Tot i això, també es destaca que 'ja sigui per la freqüència, per la distància al lloc de treball o per les dificultats de les combinacions, l'us del transport public es força minoritari'. / ACN


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal