EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Els fons Feder beneficiaran una dotzena de municipis del Vallès Oriental amb 20 milions d’euros

El suport europeu permetrà afrontar inversions superiors als 40 milions d’euros

Els fons Feder beneficiaran una dotzena de municipis del Vallès Oriental amb 20 milions d’euros..
última actualització: 18-09-2009 (9:36)

Estefania Marín
Els fons europeus Feder repartiran més de 20 milions d’euros per subvencionar inversions muncipals a una dotzena d’ajuntaments de la comarca. Són actuacions per rehabilitar i millorar espais públics i edificis històrics i fer equipaments municipals d’interès social.

Una dotzena de municipis de la comarca es beneficiaran dels fons europeus FEDER per a rehabilitar i millorar espais públics, edificis històrics i fer equipaments municipals d’interès social. En total, la comarca rebrà més de 20 milions d’euros.

Molts dels projectes seleccionats impliquen una inversió econòmica de pes, que els municipis no podrien tirar endavant per si mateixos o amb l’ajuda de la Generalitat. El municipi més beneficiat per les subvencions europees és Santa Eulàlia de Ronçana, que rebrà més d’un milió d’euros per a l’acondicionament hidràulic i ambiental del riu Tenes, un projecte aturat pels desacords entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a l’hora d’abordar el pla d’inundabilitat. “De moment el que volem proposar a l’ACA és començar el més aviat possible les obres que no suposen cap controvèrsia i deixar per a més endavant la resta de treballs” diu Enric Barbany, alcalde de Santa Eulàlia, en referència als eixamplaments previstos a la secció del riu que podrien afectar mig centenar de terrenys privats.

L’Ajuntament proposarà a l’ACA començar aquest any amb la substitució del pont nou de Can Juli, el de Can Donat, l’adequació i substitució de rescloses, l’eliminació d’un gual i la retirada d’arbres no autòctons. L’Ajuntament té previst reunir-se amb l’Agència en les properes setmanes per desencallar el pla d’actuació als voltants del riu Tenes, les obres del qual porten més de dos anys i mig de retard.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal