EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La nova contractació modera la caiguda durant el segon trimestre al Vallès Oriental

Es produeixen un 35% de contractes menys que fa un any, però se’n fan més que els primers tres mesos

La nova contractació modera la caiguda durant el segon trimestre al Vallès Oriental..
última actualització: 19-08-2009 (10:43)

J.C.A.
La nova contractació mostra encara símptomes de feblesa al Vallès Oriental. Però la caiguda registrada entre abril i juny és menor que la del trimestre anterior. Encara es formalitzen un 35% menys de contractes que fa un any, però el segon trimestre se n’han concretat més que entre gener i març.

El nombre de contractes formalitzats a la comarca entre abril i juny d’aquest any va reduir-se al voltant del 35% respecte al mateix període de l’any passat. És un retrocés important, però es pot considerar moderat si la comparació s’estableix amb el trimestre anterior, quan la caiguda va superar el 46%. En total, durant el segon trimestre d’aquest any es van concretar 21.544 contractes, que són 11.395 menys que els que es van formalitzar en el mateix període de l’any passat, però 2.430 més que entre gener i març d’aquest mateix 2009, amb un creixement del 12%.

Les dades de l’Observatori de Desenvolupament del Vallès Oriental, depenent del Consell Comarcal, assenyalen a més una altra tendència positiva. En el segon trimestre es van formalitzar més contractes que entre gener i març d’aquest mateix any. La dada coincideix, a més, amb els lleugers descensos de l’atur que s’ha produït els últims mesos de la primavera a la comarca. Es tracta d’una primera lectura, que ha de quedar pendent de l’evolució que segueixin les incorporacions laborals en els mesos vinents, amb l’aturada estival i la represa previsible durant el mes de setembre.

MENYS CONTRACTES DE DURADA INDEFINIDA

El comportament de la contractació presenta un altre aspecte a analitzar. Després de trimestres de progressiva consolidació a l’alça dels contractes indefinits (afavorits per algunes modificacions legislatives per fomentar-los), el pes d’aquestes incorporacions laborals segueix darrerament una tendència descendent, probablement a causa de les incerteses sobre l’evolució futura de les empreses.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal