EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers aprova un pla de mobilitat amb més espai per als vianants

Granollers aprova un pla de mobilitat amb més espai per als vianants..
última actualització: 02-07-2009 (22:05)
Granollers es proposa que l’espai destinat al vianant en el carrers de la ciutat sigui com a mínim del 50% del total disponible. És un dels objectius que es planteja el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2008-2014 que va aprovar de forma definitiva el ple de l’Ajuntament aquest dimarts amb els vots del PSC, ERC i PP. És el primer pla de mobilitat que s’aprova a Catalunya, tret de la ciutat de Barcelona, des de la llei sobre Mobilitat que va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2003.

El grup de CiU es va abstenir perquè, tot i coincidir en la filosofia, troba a faltar una previsió dels costos econòmics i un estudi que determini el mapa de soroll de la ciutat.

El pla inclou una quarantena de mesures per millorar la mobilitat amb l’objectiu de reduir la presència dels vehicles, incentivar l’ús de la bicicleta i dels transports públics i afavorir els vianants. Algunes de les iniciatives ja s’han començat a posar en marxa, com la implantació del servei de lloguer de bicicletes Ambicia’t, l’ampliació de l’illa de vianants a diversos carrers del centre o la implantació de zones on la limitació de velocitat està fixada en 30 quilòmetres per hora. Es planteja una jerarquització dels carrers que distingeix entre els de passar i els d’estar. Aquests últims, o bé estaran al trànsit o bé s’hi podrà circular, però respectant la preferència dels vianants. També es proposa augmentar la freqüència de pas del bus urbà i un pla d’aparcaments que regula les diferents modalitats en funció de les diferents tipologies d’usuaris.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal