EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les excavacions arqueològiques endarrerian la reforma de la plaça de l’Església a Caldes

Els treballs s’allargaran més de tres mesos pels treballs que s’han de fer i per les pluges

Les excavacions arqueològiques endarrerian la reforma de la plaça de l
Les obres a la plaça de l’Església de Caldes s’allargaran almenys tres mesos més
Ramon Ferrandis
Les excavacions arqueològiques endarrerian la reforma de la plaça de l’Església a Caldes..
última actualització: 28-03-2010 (7:00)

Dàmaris Moreno
Les pluges d’aquest hivern i, sobretot, la necessitat de treballar per les troballes arqueològiques a la zona endarreriran la millora del carrer Asensi Vega i de la plaça de l’Església al centre de Caldes. Les obres s’havien d’enllestir a l’abril, però s’allargaran tres o quatre mesos.

La reurbanització del carrer Asensi Vega i de la plaça de l’Església de Caldes no estarà enllestida a l’abril com es preveia. Els treballs s’allargaran entre tres i quatre mesos a causa tant de les pluges d’aquest hivern com de les troballes arqueològiques.

La Generalitat ha demanat que s’excavin uns 30 metres quadrats amb uns 80 centímetres de fondària entre el portal de l’Església i el carrer Font i Boet per fer un estudi en profunditat del subsòl, ja que actualment només hi ha estudis parcials de la zona: “Tot fa suposar que es trobarà alguna cosa més i dependrà del seu valor que ens facin ampliar o no la zona de prospecció”, explica el regidor d’Espais i Via Pública, Josep Coral (CiU). Aquest nous treballs arqueològics està previst que durin tres setmanes, però si les troballes són importants poden arribar a allargar les obres entre cinc i sis mesos. La decisió del Departament de Cultura sorgeix pel descobriment de 10 tombes medievals i tres estructures, semblants a un dipòsit, de l’època romana trobades a l’octubre. En aquest cas, les restes es van documentar però es van tornar a tapar perquè tenien poc valor.

La reurbanització d’aquest espai forma part de la primera fase de les millores del centre històric finançat per la llei del Pla de Barris, el consistori i les contribucions especials dels veïns. Van començar al setembre i costen uns 473.000 euros. L’actuació inclou l’adequació del paviment –conservant les llambordes– i les voreres, el soterrament de serveis i la instal·lació de nous fanals.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal