EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Montornès agilitarà la construcció de l’Institut Marta Mata

L’Ajuntament assumirà el projecte, que finançarà la Generalitat

Montornès agilitarà la construcció de l
Pares i alumnes van reivindicar la construcció de l’institut en una manifestació aquest mes de gener
Xènia Sendra
Montornès agilitarà la construcció de l’Institut Marta Mata..
última actualització: 27-03-2010 (14:30)

L’Ajuntament de Montornès ultima la firma d’un conveni amb la Generalitat per impulsar la construcció de l’IES Marta Mata. L’objectiu és agilitzar una obra que permeti al centre deixar de funcionar en barracons. La reivindicació de construir el centre ha provocat mobilitzacions.

L’Ajuntament de Montornès està ultimant la firma d’un conveni amb la Generalitat per agilitar la construcció de l’Institut Marta Mata, que funciona en barracons des de l’any 2006.

L’acord ja està redactat i s’aprovarà molt probablement en el proper ple de l’Ajuntament. Llavors només faltarà que rebi el vistiplau definitiu del govern català. Preveu que l’Ajuntament assumirà la licitació i adjudicació de l’obra i la Generalitat es compromet a consignar en els pressupostos dels anys 2011 i 2012 els 6,1 milions que costarà. L’alcalde, Daniel Cortés (PSC), ha advertit que el procés no s’engegarà fins que l’Ajuntament no hagi rebut la confirmació per part de la Generalitat que ha de assegurar el crèdit per pagar l’obra. Un cop estigui enllestit l’edifici, l’Ajuntament passarà les certificacions d’obres a la Generalitat que assumirà la despesa.

El procés d’adjudicació de l’obra, però, pot ser llarg, ja que, com que supera els cinc milions d’euros de pressupost, el concurs d’adjudicació s’ha de publicar al diari oficial de la comunitat europea.

L’alcalde preveu que el nou institut hauria d’estar enllestit i a punt per entrar en servei durant el curs 2011/2012 i assegura que d’aquesta manera es complirà el termini que es va anunciar l’any 2006 quan el centre va començar a funcionar en mòduls provisionals. Admet, però, que hi ha una gran acumulació de barracons en el mateix espai. L’alcalde afegeix que reclamarà a la Generalitat que es puguin fer cicles formatius al nou institut sense descartar que es pugui fer també Batxillerat. De cara al curs vinent, 2010-2011, Cortés assegura que a l’institut Vinyes Velles hi ha prou places de Batxillerat.

D’altra banda, aquesta setmana la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta del PP en què insta el govern de la Generalitat a ultimar el conveni en què treballa amb l’Ajuntament per a la redacció del projecte, l’execució i la direcció de les obres de construcció del nou institut. La regidora del PP i tercera tinent d’alcalde de Montornès, Cristina Tarrés, s’ha felicitat per la decisió, però ha lamentat “la manca de sensibilitat de la Generalitat envers l’educació a Montornès” i denuncia que la construcció de l’institut “porta un considerable endarreriment que ha comportat importants perjudicis tant a alumnes com a professors”.

El 31 de gener, unes 200 persones es van manifestar a Montornès convocades per les AMPA del poble per reclamar la construcció de l’institut i la posada en marxa de cicles formatius de formació professional el curs vinent.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal