EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Advocats reclamen poder entrar als jutjats de Granollers evitant les cues

Uns 120 professionals han signat per no haver de passar per l’arc de seguretat de l’accés

Advocats reclamen poder entrar als jutjats de Granollers evitant les cues
Un advocat signava aquest dijous a favor de la iniciativa a les instal·lacions del Col·legi al nou edifici judicial de Granollers
GRISELDA ESCRIGAS
Advocats reclamen poder entrar als jutjats de Granollers evitant les cues..
última actualització: 21-03-2010 (8:13)

Ferran Polo
Uns 120 advocats han signat ja per reclamar al Departament de Justícia poder accedir al nou edifici judicial de Granollers sense haver de passar per l’arc de seguretat i, de retruc, estalviar-se les cues.

Els professionals volen que només calgui mostrar el carnet professional per accedir als jutjats com passava en les antigues dependències i com passa en seus judicials d’altres ciutats. Les signatures es recullen des de fa un mes a la seu que el Col·legi d’Advocats té a l’edifici judicial. “És una iniciativa d’alguns col·legiats a la qual el Col·legi dóna suport”, afirma el vicedegà Josep Medina. El Col·legi també ha demanat formalment a la gerència del Departament més facilitats d’accés però, de moment, la resposta ha estat negativa.

La idea és allargar la recollida fins pels volts de Setmana Santa i, després, presentar les firmes a Justícia. “Els advocats som part de la justícia i som un operador necessari, com ho són els funcionaris que treballen aquí o els policies que només ensenyen la seva credencial”, reclama. La degana del Col·legi d’Advocats, Lídia Condal, lamenta que cada vegada que entren hagin de passar pel control de seguretat i les llargues cues que es formen, especialment, a primera hora del matí. “Hi ha dies que entrem i sortim tres i quatre vegades. Aquí ens coneixem tots”, explica la degana.

El jutge degà, Manel Llanas, recorda que el Tribunal Superior de Justícia té un protocol que regula l’accés dels professionals. Amb tot, constata “una insuficiència del servei de l’entrada que genera cues i que s’hauria de solucionar amb més mitjans materials i humans”. El nou edifici té un accés independent per professionals que, per ara, no es fa servir.

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA RECLAMA MÉS PERSONAL A GRANOLLERS

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha reclamat un increment de plantilla per als jutjats de Granollers que estan més col·lapsats per l’acumulació de casos o d’executòries pendents. En concret, l’alt tribunal català veu necessari incrementar la plantilla o allargar els horaris dels funcionaris dels jutjats penals –només el número 2 acumula més de 1.200 executòries pendents– i en els jutjats de primera instància 1, 2 i 4 “amb la finalitat de rebaixar els casos pendents”, recull l’acta de la sala de govern. A banda, es demana als jutjats socials que informin del temps que es tarda a senyalar judicis per valorar si cal adoptar mesures similars. També es proposa ampliar el personal al deganat que acumula un retard d’un mes en el repartiment dels casos.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal