EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers i Mataró es coordinen per emprendre accions territorials, econòmiques i educatives

Els alcaldes han firmat un acord de col·laboració previ al disseny de propostes

Granollers i Mataró es coordinen per emprendre accions territorials, econòmiques i educatives
L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el de Mataró, Joan Antoni Barón, han firmat l’acord aquest dimarts
Granollers i Mataró es coordinen per emprendre accions territorials, econòmiques i educatives..
última actualització: 16-03-2010 (18:44)

Granollers i Mataró fan passos perquè la proximitat vagi més enllà de la purament geogràfica. Aquest dimarts els alcaldes de les dues poblacions han firmat un primer acord de col·laboració que recull accions en els camps territorial, econòmic i educatiu. Properament se’n definirà el calendari.

Granollers i Mataró han acordat aprofundir les relacions entre les dues ciutats per emprendre actuacions en àmbits territorials, econòmics i educatius. Així ho preveu el conveni que han firmat aquest dimarts els dos alcaldes. Una comissió mixta amb tres representants de cada ciutat concretarà properament les actuacions i el calendari d'execució.

La col·laboració que han pactat les dues ciutats farà referència a aspectes territorials (participació en el Pla Territorial Metropolità, impuls de l'Arc Metropolità com a eix fonamental de creixement del país, la definició del tren orbital, les millores a la carretera C-60 que uneix les dues poblacions, la millora del transport públic i el seguiment del Pla de Residus de Catalunya, que preveu una gestió conjunta del tractament de residus de les dues comarques). També hi ha previstes accions en innovació econòmica (estudis universitaris compartits, cooperació empresarial en sectors claus, indústria audiovisual i col·laboració sanitària). Un tercer eix serà l'educatiu (programacions culturals compartides, dins de les especificitats de cada ciutat, coordinació de la formació professional, i ensenyaments musicals coordinats).

L'entesa entre les dues poblacions parteix de les característiques que comparteixen. Són ciutats de l'arc metropolità, capitals de comarca i amb llarga tradició industrial. A més comparteixen objectius respecte al foment de l'educació. La proximitat i les bones comunicacions propicien l'objectiu de convertir l'aliança en una porta nord de l'àrea metropolitana.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal