EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Govern aprova inversions de 2,5 milions d’euros per millorar el subministrament d’aigua a Parets i Montmeló

L’objectiu de l’actuació és garantir aigua en dues poblacions amb consum creixent

El Govern aprova inversions de 2,5 milions d
Un dels polígons de l’àrea de Montmeló
Ramon Ferrandis
El Govern aprova inversions de 2,5 milions d’euros per millorar el subministrament d’aigua a Parets i Montmeló..
última actualització: 09-03-2010 (16:05)

ACN
La millora del subministrament d’aigua a Parets i Montmeló tindrà un cost de 2,5 milions d’euros. Aigües Ter Llobregat ha aprovat una actuació que pretén garantir el subministrament a dues localitats amb fort creixement de consum en els últims anys, en particular a les zones industrials.

El Govern ha aprovat la millora en el subministrament d'aigua a Parets del Vallès i Montmeló. Aquesta actuació tindrà un cost proper als 2,5 milions d'euros i consistirà en connectar aquestes localitats amb la nova artèria que transcorre entre la potabilitzadora del Ter i l'estació distribuïdora de la Trinitat, que ja està finalitzada. L'actuació es portarà a terme durant el tercer trimestre d’aquest any i es preveu que finalitzi a l'estiu del 2011. El subministrament d'aigua potable a Montmeló i Parets del Vallès depèn de la xarxa regional d'aigua que gestiona Aigües Ter Llobregat i també de recursos propis subterranis de la conques dels rius Congost i Tenes.

Aquesta actuació, executada per Aigües Ter Llobregat (ATL), es desenvolupa per garantir l'abastament a dues localitats que han crescut molt en els darrers anys i a zones concretes dels municipis, sobretot a sectors industrials de Parets del Vallès, que s'abasteixen actualment de recursos subterranis. Amb aquesta actuació s'augmenta la disponibilitat d'aigua als dos municipis i es garanteix el subministrament d'aigua front els episodis de sequera.

Pla de Gestió de l'Aigua

Aquesta és una de les actuacions previstes en el Pla de Gestió de l'Aigua de Catalunya, que es troba actualment en fase d'informació pública i que una vegada el Govern l'hagi aprovat, esdevindrà el full de ruta de la planificació i gestió de l'aigua en els propers sis anys.

Aquest pla consolida una nova disponibilitat d’aigua en l'horitzó de l'any 2015 de fins a 389 hectòmetres cúbics anuals de nou recurs, gràcies a la dessalinització, la reutilització, la descontaminació d'aqüífers i recuperació de captacions en desús, i l'estalvi i l'eficiència de les xarxes, garantint l'abastament fins l'any 2027. També permet assolir el bon estat ecològic i químic en un 67% dels nostres rius i aqüífers i la implantació dels cabals ambientals.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal