EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Sati demana requalificar part de la fàbrica per reforçar el patrimoni

La proposta s’ha presentat a l’Ajuntament i s’està negociant amb els grups municipals

Sati demana requalificar part de la fàbrica per reforçar el patrimoni
Pablo Fisas i Emili Miquel en un dels telers de la fàbrica de la Garriga
Griselda Escrigas
Sati demana requalificar part de la fàbrica per reforçar el patrimoni ..
última actualització: 08-03-2010 (11:54)

Joancarles Arredondo
El grup tèxtil Sati negocia amb l’Ajuntament la requalificació d’11.000 metres quadrats de la fàbrica de la Garriga. L’objectiu és reforçar la posició patrimonial de la companyia de cara a futures negociacions amb la banca. L’empresa ha reduït les vendes, però ha evolucionat millor que el sector.

L’empresa tèxtil Sati negocia amb l’Ajuntament una requalificació d’11.000 metres de terreny que ocupen algunes naus de la planta de la Garriga, situades més al sud de la fàbrica –les més properes a la zona urbana. L’objectiu és guanyar valor patrimonial per encarar amb més força futures negociacions de finançament amb la banca. L’empresa avança que no té interès a promoure habitatges a curt termini i que, en el cas que s’hi desenvolupés alguna activitat constructora, disposa d’instal·lacions i reserves de terreny per traslladar l’activitat que fins ara porta a terme en les naus que quedarien afectades.

“La requalificació no vol dir fer fora ni una sola persona”, explica el president de la companyia Pablo Fisas. Les seccions afectades (presentació, revisió i estampació a l’ample) quedarien situades en altres punts de la fàbrica, tot i que els màxims responsables de la companyia avancen que no es preveuen moviments immobiliaris a curt termini. “Ni és el moment de posar-se a fer promocions ni aquest és el nostre negoci”, explica Fisas.

A més de presentar la petició formal de requalificació, els directius de l’empresa estan presentant el projecte, que significaria la possibilitat de construir fins a 10.000 metres quadrats de sostre residencial en blocs de planta baixa més tres alçades, a l’equip de govern i els diversos grups municipals com a pas previ a la presa de decisió a l’Ajuntament, que ja té sobre la taula la proposta de la companyia.

D'altra banda, l’exportació ha estat un element determinant per a Sati en els exercicis d’intensa caiguda que ha viscut el sector del tèxtil-llar. Segons les dades de la companyia, el descens de facturació de l’any passat va ser del 19%, mentre que les estimacions sobre la mitjana sectorial apunten a una caiguda del 30%. En un cas i en l’altre són descensos que se sumen als que ja s’havien experimentat el 2008.

L’exportació ha estat un aspecte determinant per explicar aquesta evolució menys negativa a l’empresa de la Garriga. Actualment, les exportacions suposen un 50% de les vendes de la companyia. L’objectiu és que el pes de les vendes exteriors sigui encara superior en un futur. “Estratègicament seria important per a l’empresa créixer en els mercats exteriors, fins a situar la proporció en el 60% d’exportació i el 40% al mercat interior”, explica el director general de la companyia, Emili Miquel.

El context de retrocés de l’activitat ha generat la necessitat de reajustar la plantilla a l’empresa. L’any passat, es va acordar amb el comitè una regulació temporal de l’ocupació de 50 dies. I, per a aquest any, se n’ha aprovat un altre de 70 dies, tal com va avançar EL 9 NOU a principi d'any. “Parlem de límits màxims; l’any passat ja va haver-hi casos en què no es van esgotar els 50 dies i, per a aquest any, encara hi haurà més situacions en què no s’esgoten la totalitat de dies disponibles”, avança Emili Miquel.

“Les regulacions temporals ens permeten ajustar-nos a les necessitats i això ens evita fer expedients que comportin acomiadaments”, explica el director general de l’empresa. Els contractes que no s’han renovat, les jubilacions que no se substitueixen i alguns acords personals, però, han deixat la plantilla en 330 treballadors, prop d’un centenar menys dels que hi havia uns anys enrere.

Contràriament a altres firmes del sector, Sati manté la “vocació de fabricant”, en paraules de Pablo Fisas. “Som una empresa de serveis, que integra en una de sola el disseny, la producció i la logística; en la situació actual, això s’està començant a valorar”, afegeix Emili Miquel. “A més, cada vegada queda menys indústria i això acaba sent positiu, perquè ens permet competir”, conclou el director general.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal