EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El projecte de cobriment del tren a Montmeló inclou 596 pisos

El pla urbanístic inclou espai per a un hotel i una biblioteca, però no és segur que es facin

El projecte de cobriment del tren a Montmeló inclou 596 pisos
Estat actual de les obres de soterrament de les vies del tren a Montmeló
Griselda Escrigas
El projecte de cobriment del tren a Montmeló inclou 596 pisos..
última actualització: 25-02-2010 (21:33)

Patrícia Cuní
Un total de 596 habitatges, més de 3.000 places d’aparcament subterrani i espais per a equipament cultural o hoteler (encara pendents). Són alguns dels grans números del que comportarà el soterrament de la via del tren a Montmeló. El ple municipal ha aprovat el projecte.

El pla urbanístic del sector del cobriment del ferrocarril a Montmeló preveu finalment la construcció de 596 habitatges, dels quals la meitat tindran algun grau de protecció oficial de venda o de lloguer. També es crearan mil places d’aparcament subterrani i es dibuixa espai per a un hotel i un equipament que podria ser una biblioteca, però cap dels dos equipaments no és segur que es faci.

El ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dimarts la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Montmeló al sector del soterrament. La gran rambla que vertebrarà el municipi del futur durà el nom de passeig de la Via Augusta, segons va avançar l’alcalde, Manel Ramal, que no amagava la seva satisfacció per l’aprovació del pla. El nom de la futura via emfatitza la importància de Montmeló com a lloc de pas des del temps dels romans. Els tres punts del ple es van aprovar amb els vots afirmatius de tots els grups polítics, tret de l’abstenció del regidor d’ERC.

El redactor del projecte, José González Baschwitz, del Taller d’arquitectura i territori, va explicar que, un cop s’hagin acabat les obres, es crearà un nou centre urbà a l’entorn de la nova estació, es refarà l’estructura viària de Montmeló i s’incorporaran al teixit urbà elements limítrofs com el Circuit, el Turó de les Tres Creus i el riu. El passeig de la Via Augusta serà un espai de més d’un quilòmetre de llarg i una mitjana de 50 metres d’ample en què confluiran “com una espina de peix”, en paraules de Ramal, els set carrers que comunicaran una banda i l’altra.

Dels més de 100.000 metres quadrats que tindrà tota l’actuació, 42.393 es destinaran a zones verdes i 36.605 a equipaments municipals. El soterrament segueix el perfil del carrer del Sant Crist i el carrer Major per finalitzar a Doctor Robert, tot integrant la plaça Gran i l’Escorxador. Un dels elements més destacats és una passera per a vianants i bicicletes entre el nucli urbà i la Muntanyeta.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal