EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’alcalde de les Franqueses paga dues compres personals amb la visa de l’Ajuntament i després retorna els diners

Ribalta admet que un dels pagaments va ser per error i l’altre perquè la seva targeta no funcinava

L
L’alcalde de les Franqueses, el socialista Esteve Ribalta
Ramon Ferrandis
L’alcalde de les Franqueses paga dues compres personals amb la visa de l’Ajuntament i després retorna els diners..
última actualització: 19-02-2010 (19:42)

Josep Villarroya
Les Franqueses viu un nou capítol polèmic. L’ús de la targeta de l’Ajuntament per part de l’alcalde ha motivat una nova picabaralla. Esteve Ribalta admet que la va utilitzar per fer compres a l’Ikea, per error, i a Caprabo, perquè la seva targeta no funcionava, però que ha tornat els diners.

L’alcalde de les Franqueses, Esteve Ribalta (PSC), admet que va pagar una factura personal d’uns 200 euros a l’Ikea amb la targeta Visa de l’Ajuntament per error. També va utilitzar la mateixa targeta de crèdit en una compra al supermercat Caprabo, però en aquest cas perquè la seva personal no funcionava. Assegura que l’endemà mateix va tornar els diners en metàl·lic a l’Ajuntament.

El fet, el va denunciar CiU, a l’oposició, en la Comissió Especial de Comptes que es va reunir el 10 de febrer per dictaminar sobre la liquidació del pressupost del 2008. CiU va fer servir la seva majoria per no aprovar la liquidació, segons explica el portaveu, Francesc Torné, per anomalies detectades. Parla de pagaments a personal contractat sense haver-hi partida suficient o factures en concepte d’imatge i comunicació amb un valor “molt per sobre del que es feia fins aleshores”.

Les despeses de les targetes de l’alcalde han estat el darrer motiu de polèmica entre govern i oposició a les Franqueses. CiU ha denunciat que una de les primeres coses que va fer el govern després de la moció de censura de l’any 2008 va ser expedir una targeta per a l’alcalde, amb la qual s’ha gastat una mitjana de 1.000 euros mensuals en conceptes com gasolina per al seu cotxe, restaurants, viatges, hotels, aparcaments i autopista, a més de les compres a Ikea i Caprabo. CiU també troba “innecessàries” despeses com els 2.300 euros que es van pagar a la discoteca Incògnit per les consumicions que es van fer durant una festa amb els treballadors de l’Ajuntament. El grup de Torné també critica que l’alcalde és el que té un sou més alt dels municipis amb la mateixa franja de població que les Franqueses al Vallès Oriental i que supera el que recomanen les associacions municipalistes.

Sobre la despesa a l’Ikea, en un comunicat, Ribalta admet que es va equivocar de targeta. “En l’acta de la comissió especial de comptes celebrada el 10 de febrer passat queda constància que la factura de l’Ikea va ser un error posteriorment esmenat. És així, em vaig equivocar. Vaig anar a aquest centre comercial i em vaig confondre de targeta a l’hora de pagar. L’endemà mateix vaig lliurar en mà els mateixos diners als responsables de les arques municipals”. En el mateix escrit, l’alcalde acusa CiU i el portaveu, Torné, d’utilitzar la “manipulació, la falsedat i la demagògia” i nega que utilitzi la targeta de l’Ajuntament sense control. “Si en algun moment s’ha fet servir és per a dinars o desplaçaments que d’altra banda faig amb el meu cotxe particular perquè ni tinc, ni vull, ni pertoca tenir un cotxe oficial”.

Sobre la festa a la discoteca diu que “em sembla trist i brut per part seva parlar de la celebració d’una festa amb els treballadors municipals, quan precisament hem reduït les despeses, per exemple, dels sopars de Nadal d’una manera considerable”. Diu que l’any 2006 es van gastar per aquest concepte 1.455 euros i l’any passat només 887.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal