EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El rector de Lliçà d’Amunt fa aturar les campanes a les nits per no molestar els veïns

Alguns feligresos critiquen la decisió perquè trenca una tradició al municipi

El rector de Lliçà d
Les campanes de l’església de Sant Julià han deixat de sonar a les nits
Griselda Escrigas
El rector de Lliçà d’Amunt fa aturar les campanes a les nits per no molestar els veïns..
última actualització: 14-02-2010 (7:00)

Josep Villarroya
Les campanes han deixat de sonar a les nits a Lliçà d’Amunt. Al contrari que a altres municipis, en què les queixes són de residents de cap de setmana, la decisió és d’un veí habitual: el rector. Ho justifica per no provocar molèsties, però alguns veïns s’han queixat que no les campanes no sonin.

El rector de la parròquia de Sant Julià, de Lliçà d’Amunt, Valentí Alonso, ha fet aturar les campanades del rellotge a les nits, segons explica, per evitar que provoquin molèsties als veïns. La decisió no ha agradat a tothom. Algunes persones han expressat la seva queixa perquè així es trenca una tradició de tota la vida i no hi troben cap justificació. “Fins i tot la gent que ve a viure al principi li ve de nou, però s’hi acaba acostumant”, explica una veïna de la Sagrera que no es vol identificar.

La decisió de fer aturar els tocs horaris des del campanar la va prendre el rector poc després d’anar a viure a la rectoria de Lliçà d’Amunt. Fins ara havia viscut a la rectoria de Lliçà de Vall on s’estan fent obres de reforma. Algunes veus apunten que la decisió de suprimir les campanades la va prendre perquè no el deixaven dormir a la nit, però ell assegura que no és cap qüestió personal. “És una mesura que hem pres per respectar el descans de les persones, una mesura de respecte i de convivència ciutadana”. Valentí Alonso, que es va fer càrrec de la parròquia de Sant Julià l’any 2007 arran la marxa de l’anterior rector, Jordi M. Herrero, que va deixar el sacerdoci per viure en parella, no ha anat a viure a Lliçà d’Amunt fins fa poc més d’una setmana i una de les primeres decisions que ha pres és suprimir les campanades, que no sonen des de les 11 de la nit fins a les 8 del matí. Assegura que no és una mesura excepcional. “A la majoria de les parròquies de Barcelona es fa i en altres municipis s’està aplicant”. Alonso creu que els tocs horaris des del campanar de l’església tenen sentit durant el dia, però no durant la nit. “Durant les nits no té cap sentit anar sentint les hores”.

De moment l’aturada de les campanades durant les nits es fa de manera manual. Ho fa el responsable del campanar al vespre i al matí, però la parròquia instal·larà un sistema informàtic que desconnectarà les campanades durant les nits de manera automàtica.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Nacho Simon (PSC), que viu al sector de l’Aliança, prop de la Sagrera, diu que no s’ha rebut cap queixa de veïns pel soroll que fan les campanades a les nits, però que, de moment, tampoc se n’han rebut per haver-les desconnectat. Afirma que es tracta d’una decisió que correspon al rector i que, en aquest sentit, l’Ajuntament com a institució no hi té res a dir. “Personalment, m’agrada sentir-les. Trobo que és una cosa que fa poble”, diu.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT
Gmail REDACTA Etiquetes Safata d'entrada Enviats Paperera Cercles Anterior Fitxers publicitat Varis apli. informàtiques Més Hangouts Més 3 de 5 Imprimeix-ho tot En una finestra nova codi nous materials capsules infromatives Safata d'entrada x publicitat@vic.el9nou.com x Sita Vilaro / Premsa Comarcal Fitxers adjunts14:11 (fa 21 hores) per a Sita Benvolgud@ T’adjunto el codi del nou material de Capsules de la Generalitat. Recorda que s’han d’activar el dia 26 de setembre, i serà vigent fins el dia 16 d’octubre. Dilluns t’enviaré l’ordre corresponent al mes d’octubre. ENVIA CAPTURA DE PANTALLA TAN BON PUNT L’HAGIS ACTIVAT. Moltes gràcies cid:image001.jpg@01D19700.74887870 Sita Vilaró Publicitat sita@premsacomarcal.cat Associació Catalana de la Premsa Comarcal Hospital, 110 - 112 08001 Barcelona Tel: 93 442 14 34 cid:image002.png@01D19700.74887870 cid:image003.png@01D19700.74887870 cid:image004.png@01D19700.74887870 cid:image005.png@01D19700.74887870 cid:image006.png@01D19700.74887870 En compliment de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades Personals, li informem que les seves dades identificatives i els contingudes en els correus electrònics poden ser incorporats als nostres fitxers, amb la finalitat de mantenir relacions professionals i/o comercials. Si ho desitja pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades dirigint-se a ASSOCIACIÓ CATALANA DE LA PREMSA COMARCAL (ACPC) - Responsable de Protecció de Dades-, aportant per a la seva identificació una còpia del seu DNI. Aquest missatge i qualsevol document que porti adjunt, si escau, es confidencial i destinat únicament a la persona o entitat a qui ha estat enviat. Espai per a fitxers adjunts Feu clic aquí per Respon o per Reenvia 12,25 GB (81%) de 15 GB en ús Gestiona Condicions - Privadesa Darrera activitat del compte: fa 1 hora Detalls Sita Vilaró Afegeix als cercles Mostra'n els detalls Tasques: ‎Llista de publicitat.vic9‎ MinimitzaFinestra externaTanca

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal