EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La generació de residus domèstics cau per segon any consecutiu al Vallès Oriental

Cada habitant del Vallès Oriental genera una mitjana de 1,33 quilos de borssa al dia

La generació de residus domèstics cau per segon any consecutiu al Vallès Oriental
La recollida selectiva també ha crescut a la comarca i ja representa el 35% dels residus recollits
RAMON FERRANDIS
La generació de residus domèstics cau per segon any consecutiu al Vallès Oriental..
última actualització: 12-02-2010 (13:27)

L’any 2009 el Vallès Oriental va generar menys residus domèstics que l’any anterior. En concret, es van fer 190.875 tones de residus, unes 500 tones menys que l’any anterior. És el segon any consectiu que cau la generació de residus. El percentatge de materials reciclats ha tornat a créixer.

El Vallès Oriental va generar per segon any consecutiu menys residus durant el 2009. Aquest any es va tancar amb un total de 190.875 tones de residus recollides, més de 500 tones menys que l’any 2008 quan se’n van recollir 191.401. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental atribueix part de la davallada a la crisi econòmica. Cal tenir present, però, que la caiguda es dóna tot i que el Vallès Oriental continua creixent en població. En concret, la població dels municipis integrats al Consorci ha crescut un 2%.

D’aquesta manera, la reducció de residus generats per càpita també es redueix. En concret, l’any 2009 cada veí del Vallès Oriental va generar 1,33 quilos de brossa, 30 grams menys que l’any 2008. Aquestes dades estan significativament per sota de les dades del conjunt de Catalunya on es genera una mitjana de 1,52 quilos de residus per any.

Les dades del 2009 també certifiquen un nou increment de les deixalles recollides de forma selectiva. Es van recollir selectivament 66.561 tones, gairebé 1.000 més que l’any 2008 tot i que el volum de deixalles generades va caure un 1%. Aquestes xifres representen el 35% de tots els residus generats al Vallès Oriental. L’any 2000, els residus recollits selectivament només representaven el 16% del total.

Segons les dades del Consorci de Residus, es van recollir 24,1 tones de residus a les deixalleries, 19,5 tones de matèria orgànica, 6,8 tones de vidre, 10,6 de paper i cartró i 5,6 d’envasos. Tots els segments pugen excepte els de paper i cartró. Aquesta caiguda s’atribueix a la crisi que ha fet reduir la quantitat de paper i cartró procedent d’establiments comercials.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal