EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Vuit escoles de la comarca perdran un grup de P-3 per la baixa natalitat

La mesura s’aplicarà a Mollet, Caldes, Aiguafreda, Lliçà d’Amunt, Montmeló, Sant Pere i l’Ametlla

Vuit escoles de la comarca perdran un grup de P-3 per la baixa natalitat
El CEIP El Calderí, l’últim d’obrir a Caldes és un dels centres afectats per la retallada d’aules
Núria Tarrés
Vuit escoles de la comarca perdran un grup de P-3 per la baixa natalitat..
última actualització: 08-02-2010 (16:26)

Estefania Marín
Vuit escoles públiques de la comarca perdran aules de P-3 el curs vinent. És la conseqüència del descens de la natalitat que portarà menys alumnes a les escoles. La mesura afecta centres a Mollet, Caldes, Aiguafreda, Lliçà d’Amunt, Montmeló, Sant Pere de Vilamajor i l’Ametlla.

Vuit escoles públiques de la comarca tindran una classe menys de P-3 el curs que ve per la disminució de natalitat als municipis. Es tracta de l’escola Joan Salvat Salvador Papasseit i el Garcia Lorca, de Mollet del Vallès (que barrejarà els alumnes de P-3 amb els de P-4); el CEIP El Calderí, de Caldes de Montbui; el CEIP La Muntanya, d’Aiguafreda; el CEIP Miquel Martí i Pol, de Lliçà d’Amunt; el CEIP Sant Jordi, de Montmeló; i el CEIP Torre Roja, de Sant Pere. Una de les dues escoles que té l’Ametlla (el CEIP Bertí o Els Cingles), també perdrà una classe de P-3, encara que el Departament d’Educació encara n’ha de fer la tria.

La majoria de municipis amb pèrdues de classes de P-3 ja preveien la retallada, després d’estudiar les dades del cens que havien de traspassar al Departament d’Educació. L’any 2007, en què van néixer els alumnes que començaran el curs que ve P-3, van néixer 5.163 nadons, 42 menys que el 2006. “Creiem que la tendència anirà en augment en els propers tres i quatre anys, així que, en el futur, haurem de reestructurar també els altres grups de primària i secundària”, admet el responsable de Planificació i Mapa Escolar dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Oriental-Maresme, Josep Manel Rambla. “Moltes poblacions ens diuen que la seva previsió és créixer. Però després mirem les dades objectives i veiem que es redueix la quantitat de fills que tenen les dones en edat fèrtil”, afegeix Rambla. “Això passa sobretot amb les dones autòctones però també amb les immigrants, que s’adapten als costums familiars del nostre país”.

Educació ha admès, a més, que amb el context de crisi econòmica actual, i el finançament del departament, “la planificació de grups classe és més complicada”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal