EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Intermas reprèn el pla d’expansió per la via de les compres i crea una filial a Polònia

La companyia de Llinars espera tancar dues adquisicions aquest 2010

Intermas reprèn el pla d
Una imatge aèrea de les instal·lacions d’Intermas a Llinars
Intermas reprèn el pla d’expansió per la via de les compres i crea una filial a Polònia..
última actualització: 06-02-2010 (9:00)

Joancarles Arredondo
La creació d’una filial a Polònia és el nou pas cap al lideratge europeu del sector de malles plàstiques que ha fet Intermas Nets, de Llinars. L’empresa manté els plans de creixement malgrat la crisi i avança la previsió de tancar dues adquisicions, també a Europa aquest mateix any.

La crisi no ha alterat els plans de creixement del fabricant de malles plàstiques Intermas. L’empresa acaba de constituir una filial comercial a Polònia i confia a recuperar aquest any el pla d’adquisicions internacionals per consolidar el lideratge europeu en el seu sector. “El nostre objectiu és enfortir la companyia internacionalment, amb una focalització europea”, assenyala el conseller delegat d’Intermas, Josep Torres.

La tria de Polònia per a la creació de la nova filial no és gratuïta. Està emmarcada en la focalització europea dels plans de creixement de la companyia i en uns mercats, els de l’est europeu, importants per a la firma. “És un mercat en el qual creiem i estem progressant”, admet Torres. “Són països importants per aconseguir l’objectiu que el pes del negoci internacional continuï guanyant pes”, afegeix el conseller delegat d’Intermas.

Actualment, Intermas obté un 67% dels ingressos en mercats exteriors. “L’objectiu és que, el 2012, quan venç el pla estratègic que hem dissenyat, les vendes exteriors representin el 80%; no renunciem a créixer en el mercat ibèric, però pretenem que el negoci internacional tingui més pes percentual en el negoci”, explica Torres.

Paral·lelament a la creació de la societat a Polònia, on probablement el grup crearà una plataforma logística que complementi l’activitat productiva que porta a terme des d’Hongria, Intermas Nets recupera el pla de creixement via adquisicions. Després del parèntesi que ha representat l’exercici passat, la companyia que dirigeix Josep Torres segueix els plans traçats arran de l’entrada en l’accionariat del Banc Sabadell, amb un 20% del capital, l’any 2007. El creixement via adquisicions era un dels eixos dels plans dissenyats i, per a aquest any, Torres avança la possibilitat que es concretin una o dues compres. “Sempre seran dins del mercat europeu, perquè aquest és el nostre objectiu”, aclareix el conseller delegat de l’empresa. Les compres permetrien, al mateix temps, entrar en nous països.

En un exercici amb dificultats generalitzades al sector empresarial, Intermas Nets va aconseguir un petit creixement de vendes el 2009. Va ser un creixement discret, d’un 1%, que, amb tot, marca la continuïtat d’una tendència ascendent que la firma espera ratificar aquest any. “Sense comptar amb les adquisicions, esperem un creixement d’entre el 5 i el 6%”, aventura el conseller delegat de l’empresa, Josep Torres.

Si les previsions es ratifiquen, la xifra de negoci se situaria a l’entorn dels 169 milions d’euros, per damunt dels 160 milions obtinguts el 2009. És una xifra que queda lluny de l’horitzó a llarg termini que s’ha marcat la companyia, que situarien la xifra de negoci per damunt de 300 milions d’euros. Un creixement d’aque


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal