EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Montornès i Martorelles perfilen les inversions del Pla de Barris amb el conseller Nadal

Les actuacions comportaran inversions de quinze milions d’euros

Montornès i Martorelles perfilen les inversions del Pla de Barris amb el conseller Nadal
L’alcalde de Montornès, Daniel Cortés, conversa amb el conseller Nadal, aquest dimarts al vespre
ACN
Montornès i Martorelles perfilen les inversions del Pla de Barris amb el conseller Nadal..
última actualització: 03-02-2010 (10:05)

ACN
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha firmat amb els acaldes de Montornès i Martorelles els acords per portar a terme actuacions en tots dos municipis incloses en el Pla de Barris. Montornès Nord i Can Sunyer, a Martorelles, seran les zones afavorides pel pla.

Les millores urbanes que es portaran a terme als barris de Montornès Nord i Can Sunyer, a Martorelles, comportan inversions de quinze milions fins a 2014. Aquest dimarts, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha firmat amb els respectius alcaldes els convenis que recullen les aportacions de la Generalitat a aquests projectes. La firma dels convenis dóna el tret de sortida a les actuacions.

Pel que fa al projecte de rehabilitació de Montornès Nord, les obres compten amb un pressupost de 9,99 MEUR, que seran assumits a parts iguals per l'ajuntament i la Generalitat en el marc de la sisena convocatòria de la Llei de barris.

En aquest cas, les actuacions de millora estan dividides en vuit àmbits i inclouen la rehabilitació de carrers i façanes, equipar el centre cultural de la zona, canviar l'il·luminació del barri, la creació d'un equipament polivalent per a usos comunitaris a l'immoble situat a la planta semisoterrani de l'església Nostra Senyora del Carme, la supressió de barreres arquitectòniques i salvar alguns desnivells, entre d'altres.

Nadal ha destacat la importància d'aquestes inversions perquè, segons ha dit, 'animen' als inversors privats perquè també ho facin: 'Si la gent veu que hi ha un efecte d'animació col·lectiva, de més moral, els privats també actuen més del que ho farien si veuen que l'ajuntament està passiu. El diner públic crida i estimula el privat'.

Nadal, a més, ha recomanat 'feina i participació' a tothom per tirar endavant els projectes que tingui la localitat: 'S'ha d'estar al carrer. Que tothom s'adoni que els problemes no es resolen tancats en un despatx', ha avisat.

Per la seva banda, l'alcalde de Montornès, Daniel Cortés (PSC-PM), ha destacat que amb aquest projecte 's'inicia un sentiment d'esperança, de tirar endavant els projectes i d'aconseguir un nou barri i un nou Montornès'.

Pel que fa a Martorelles, el barri que es reformarà serà el de Can Sunyer. En aquest cas, la Generalitat hi invertirà 3,71 MEUR, mentre que l'ajuntament es farà càrrec dels 4,95 MEUR restants.

Es tracta d'una àrea d'urbanització formada sobretot per habitatges unifamiliars d'autoconstrucció. En aquest cas, s'invertirà en pavimentació de carrers, millora de les xarxes de subministrament, construcció d'un equipament cultural i la creació d'espais 'segurs i amigables', entre d'altres.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal