EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La plataforma contrària a la planta de biomassa formalitzar les al·legacions contra el projecte

Deu entitats de la Garriga i Llerona subscriuen els arguments contra la modificació urbanística

La plataforma contrària a la planta de biomassa formalitzar les al·legacions contra el projecte
Joan Pocurull i altres membres de la plataforma lliuren l’escrit d’al·legacions
Ramon Ferrandis
La plataforma contrària a la planta de biomassa formalitzar les al·legacions contra el projecte..
última actualització: 02-02-2010 (13:21)

Helena Masó
Deu entitats contràries al projecte de planta de biomassa a la Garriga han presentat al·legacions contra la modificació urbanística que ha de fer possible el projecte. La plataforma denuncia que es tracta d’una implantació agressiva amb l’entorn i que l’aprovació s’ha fet amb poca participació.

La Plataforma Antiincineradora del Congost, contrària a la planta de biomassa projectada a la Garriga, va presentar divendres deu al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació puntual del pla general, a l’avançament de pla parcial i al conveni entre el Grup Tamayo i l’Ajuntament.

La plataforma diu que no hi hagut un debat públic sobre la idoneïtat de la ubicació prevista i de les alternatives existents i aporta documentació que justifica que “la modificació puntual de pla general és contrària a dret” i que els paràmetres urbanístics establerts en la modificació del pla general, l’avanç del pla parcial i el conveni urbanístic “contravenen la legalitat urbanística”.

Els opositors a la planta també alerten d’una possible contaminació del sòl on es preveu construir a causa de les “activitats potencialment contaminants” que s’han dut a terme en aquest sector on hi ha la planta de desballestament de cotxes de Tamayo, i també fan referència a una falta de previsió i impacte sobre la mobilitat de la zona. Les al·legacions fan incidència, també, a una “manca d’anàlisi dels riscos per la salut que tindrà l’equipament de la planta de biomassa”.

Aquests arguments, juntament amb d'altres al·legacions, les han subscrit el Consell del Poble de Llerona, l’Agrupació local d’UDC de la Garriga, el Grup Municipal del GiG, la Comunitat de Regants de Mig i Jubany de Llerona, la Comunitat de Regants de Bou de Llerona, l’Assemblea d’ICV a la Garriga, l’Associació de Veïns de Ca n’Illa, l’AMPA de l’IES Vil·la Romana, la CUP de la Garriga i Els Verds del Vallès Oriental.

El president de la plataforma, Joan Pocurull, assegura que el projecte “no dóna garanties per la salut de la població del voltant. Esperem rebre resposta i actuarem en funció del que ens diguin”, afegeix. L’alcaldessa, Neus Bulbena, afirma que les al·legacions “s’estudiaran i es resoldran en el sentit que pertoqui”. La plataforma recorda que es poden presentar al·legacions fins al 5 de febrer.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal