EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Dues carreteres del Vallès Oriental figuren entre les cinc més perilloses de Catalunya

L’estudi que periòdicament elabora el RACC remarca que la mitjana d’accidents baixa a la C-17

Dues carreteres del Vallès Oriental figuren entre les cinc més perilloses de Catalunya
Un dels punts de la carretera que uneix Cardedeu i Cànoves
Griselda Escrigas
Dues carreteres del Vallès Oriental figuren entre les cinc més perilloses de Catalunya..
última actualització: 30-01-2010 (7:00)

Ferran Polo
La carretera de Cardedeu a Cànoves (la BV-5108) és la més perillosa de la comarca segons un estudi del RACC. Juntament amb la Interpolar, que envolta el circuit, es troben entre les més perilloses de Catalunya. L’estudi remarca, en canvi, que els accidents baixen a la C-17.

La mitjana d’accidents ha baixat en tots els trams de la carretera C-17 a la comarca. Segons les dades de l’estudi EuroRAP fet pel RACC a partir de les dades de sinistralitat dels darrers anys, el tram més segur de la C-17 és el que hi ha entre la sortida de Barcelona i Mollet, on es registra una mitjana de 5,7 accidents amb morts o ferits greus l’any, 0,3 punts menys que l’any anterior. Hi passen cada dia 50.343 vehicles. Entre Mollet i Lliçà de Vall, per on circulen 61.435 vehicles diaris, hi ha 5,3 accidents greus l’any de mitjana. La reducció és de 0,4 punts respecte a les dades del treball de l’any passat.

Les davallades més grans, però, es registren en el tram de l’autovia de l’Ametlla i de la vall del Congost. Entre el coll de la Manya i la Garriga es van produir quatre accidents amb ferits greus o morts de mitjana l’any, els mateixos que entre la Garriga i Centelles (Osona). Fins ara, la mitjana era de cinc accidents greus l’any en tots dos trams. Aquesta rebaixa coincideix amb les millores que s’han fet amb el tancament de la majoria d’entrades i sortides perilloses que hi havia en el tram de l’autovia de l’Ametlla per on passen cada dia 50.390 vehicles. També amb la reforma de diversos revolts i la supressió dels canvis de sentit en superfície entre la Garriga i Tagamanent. Per aquí hi circulen 31.140 vehicles al dia.

L’estudi EuroRAP situa dues carreteres de la comarca entre les cinc més perilloses de la comarca. La carretera de Cardedeu a Cànoves (la BV-5108) torna a ser la més perillosa, tot i que la mitjana d’accidents amb ferits greus o morts es manté en dos cada any. És la mateixa dada que registra la carretera Interpolar, el tram de la C-35 que envolta pel nord el Circuit de Catalunya, entre Parets i Granollers. Aquí la mitjana de sinistres s’ha reduït de 2,3 a l’any a 2. La tercera via més perillosa de la comarca –i onzena en el rànquing català– és la carretera de Llerona a l’Ametlla (la BV-1433). Aquí també cauen els xocs amb ferits greus i morts. La mitjana ara és d’1,3 cada any. Segons el RACC, en totes tres carreteres el risc de tenir un accident és elevat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal