EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Cau part del fals sostre d’una sala de vistes dels nous jutjats de Granollers

Els jutges demanen que s’habilitin dues sales de vistes que encara no s’han moblat ni equipat

Cau part del fals sostre d
Aspecte de la sala de vistes poc després d’haver-se desprès les cinc peces del fals sostre
Cau part del fals sostre d’una sala de vistes dels nous jutjats de Granollers..
última actualització: 29-01-2010 (11:20)

Ferran Polo
Les vistes que s’havien de fer aquest dijous a la sala número 6 del nou jutjat de Granollers es van haver de suspendre a causa del despreniment de cinc plaques del fals sostre. En el moment de caure les peces, de 12 quilos de pes, la sala era buida. L’edifici s’ha inaugurat fa pocs mesos

Part del fals sostre de la sala de vistes número 6 del nou edifici judicial de Granollers va caure entre dimecres i dijous quan no hi havia ningú. En concret, van despendre’s cinc plaques del fals sostre d’uns 12 quilos de pes cadascuna. L’incident, que els tècnics de manteniment van detectar dijous al matí, va obligar a suspendre els quatre judicis que el Jutjat Penal número 3 tenia previstos en aquesta sala durant tot el matí de dijous.

L’activitat va continuar de forma habitual en la resta de sales de vistes de l’edifici judicial, que es va estrenar al juliol. De fet, el sostre fet malbé va quedar arreglat cap a 2/4 d’11 del matí, segons fonts del Departament de Justícia, que lamenta aquesta “fallada en el manteniment de l’equipament”. Els tècnics de manteniment i del Departament de Justícia també van revisar la resta de sales per evitar altres situacions similars.

Segons el jutge degà, el magistrat Manel Llanas, no hi havia altres sales de vistes disponibles per fer els judicis del Jutjat Penal número 3. Fins i tot, hi havia judicis a la sala de noces de la planta baixa aquest dijous. “I la sala afectada no estava en condicions”, assegura Llanas. En canvi, segons el Departament de Justícia, hi havia quatre sales de vistes lliures. Per aquest motiu no troben “justificat que el jutge s’hagi negat a fer els quatre judicis que tenia previstos”.

El deganat del partit judicial de Granollers ja havia demanat a Justícia que acabés d’equipar les dues sales de vistes –la 12 i la 13– que encara estan tancades. “Tenim una mitjana d’ocupació de les sales del 80%”, explica Llanas, que recorda que als judicis que es fan ara caldrà afegir els que començarà a celebrar a partir del març el nou Jutjat de Primera Instància número 7 que va entrar en funcionament a finals d’any. Segons Llanas, tenir aquestes sales habilitades permetria fer front a imprevistos com el de dijous.

Les planxes de fragments de fusta compactada, eren les de la zona de l’estrada de la sala de vistes 6. Just les que hi ha sobre les cadires que ocupen el magistrat i el secretari judicial. L’impacte d’una de les plaques contra la cadira del magistrat va doblegar el reposa-caps i va ratllar la taula.

Segons Llanas, la caiguda dels plafons s’ha produït perquè amb l’escalfor del sistema de calefacció de l’edifici ha fet perdre la humitat que tenia la fusta. Per aquest motiu, s’han contret i això ha propiciat que acabessin caient en sortir de les guies que les subjectaven. Fa uns mesos, ja van caure algunes plaques del fals sostre de la sala de vistes número 3. En aquest cas, de la part de l’entrada a la sala. Aleshores també es va fer una revisió dels sostres.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal