EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La nova contractació pateix un retrocés del 28% durant el 2009

El creixement de l’últim trimestre trenca la tendència d’un exercici complet de descensos

La nova contractació pateix un retrocés del 28% durant el 2009..
última actualització: 29-01-2010 (11:00)

J.C.A.
La reducció de la contractació revela la intensitat de la feblesa econòmica de 2009. Segons l’Observatori de Desenvolupament Econòmic del Vallès Oriental, el nombre de contractes va baixar un 28% durant l’any passat, quan es van concretar 89.073 incorporacions laborals.

La debilitat de l’economia ha tingut una traducció directa en el nombre de contractes formalitzats durant el 2009. Per primera vegada en els últims anys, els nous contractes van quedar significativament per sota dels 100.000 al Vallès Oriental, amb un retrocés del 28%, respecte a les noves incorporacions laborals de treballadors residents al Vallès Oriental registrades durant el 2008.

La tendència porta camí de trencar-se: el tercer trimestre de l’any, la caiguda en la contractació va moderar-se i, en el quart, es va registrar un increment que, tot i que gairebé imperceptible, suposa un punt d’inflexió que ha de ratificar-se durant els propers mesos.
De 2007 a 2008, les empreses de la comarca havien contractat 22.000 persones menys. De 2008 a 2009, aquesta xifra s’hauria agreujat, amb una caiguda de 35.750 nous contractes. Amb aquests descensos, el nombre de contractes s’ha reduït fins a 89.073, quan fa dos anys les noves incorporacions laborals eren més de 147.000.

En la balança positiva, si se segueix la tendència de l’exercici, es pot comprovar com les caigudes interanuals s’han anat moderant: entre gener i març, els contractes tocaven fons, amb un total de 19.114, amb un descens del 45% respecte al mateix període de 2008. La caiguda tendia a frenar-se durant el segon i el tercer trimestre (amb descensos interanuals del 35% i del 24%, respectivament), i en el quart trimestre les xifres de 2009 han igualat les de 2008: els 23.818 contractes formalitzats entre octubre i desembre passats són 14 més que els registrats en el mateix període de l’any passat. En canvi, aquest nombre de contractes és lleugerament inferior al trimestre precedent: entre juny i setembre de 2009 s’havien formalitzat 24.597 contractes, que van marcar el sostre de l’any passat, en plena època estival i les consegüents substitucions temporals.

El creixement interanual dels últims tres mesos de l’any passat ha tingut la zona del Baix Montseny com a eix dinamitzador. En aquesta zona el nombre de contractes va créixer un 18% i compensa les caigudes dels mercats de Granollers i Mollet.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal