EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera es connectaran a la xarxa d’Aigües Ter Llobregat

L’actuació tindrà un cost de 2,5 milions d’euros

Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera es connectaran a la xarxa d
Mayneris, Rísquez, Hernández i Cañellas durant la firma del conveni
Griselda Escrigas
Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera es connectaran a la xarxa d’Aigües Ter Llobregat ..
última actualització: 27-01-2010 (19:25)

ACN
Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera fan passos per resoldre els freqüents problemes de subministrament d’aigua que pateixen als estius. La connexió a la xarxa d’Aigües Ter Llobregat, firmada aquest dimecres, permetrà els dos municipis dependre en menor mesura de recursos propis.

Aquest dimecres s'ha signat a Cardedeu un conveni que permetrà a Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera connectar-se a la xarxa de subministrament d'Aigües Ter Llobregat. Fins ara, el subministrament d'aigua de les dues poblacions, que sumen uns 11.000 habitants, depenia en la seva majoria dels recursos propis superficials i subterranis de la conca de la Tordera. El pressupost de les obres, que contemplen la construcció d'una estació de bombament, diverses conduccions i un dipòsit, és de 2,5 MEUR.

El conveni, que s'ha signat a la seu d'Aigües Ter Llobregat a Cardedeu, preveu la integració de les dues localitats a la xarxa regional de distribució d'aigua a través de la connexió amb la canonada que transcorrerà entre la dessalinitzadora del Tordera i la potabilitzadora del Ter a Cardedeu, actualment en execució. A més, també es preveu la construcció d'una estació de bombament, unes conduccions i un dipòsit.

Segons el Departament de Medi Ambient i Habitatge la connexió amb la dessalinitzadora de la Tordera, que actualment s'està ampliant, també permetrà reduir les extraccions d'aigua del riu Ter.

Fins ara, el subministrament d'aigua potable a aquestes dues poblacions, que sumen uns 11.000 habitants, depenia de recursos propis superficials i subterranis de la conca de la Tordera.

L'acte de signatura de l'acord ha comptat amb la presència del director de l'Agència Catalana de l'Aigua i president d'Aigües Ter Llobregat, Manuel Hernández; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Antonio Rísquez; l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Joan Mayneris; l'alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Salvador Cañellas; i el gerent d'Aigües Ter Llobregat, Joan Compte.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal