EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Caldes aproparà l’obra de Manolo Hugué als invidents

El Museu Thermàlia se suma als equipaments del programa ’La mirada tàctil’

Caldes aproparà l
Algunes de les obres que s’exposen a la mostra
ACN
Caldes aproparà l’obra de Manolo Hugué als invidents..
última actualització: 26-01-2010 (19:29)

ACN
El Museu Thermàlia de Caldes aproparà l’obra de l’artista local Manolo Hugué als invidents. La iniciativa s’emmarca en un programa, anomenat ’la mirada tàctil’, que, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’ONCE, impulsen diversos museus catalans. La mostra es va inaugurar aquest diumenge.

El Museu Thermàlia de Caldes de Montbui té des d'aquest diumenge una petita mostra que pretén acostar l'obra i la tècnica de l'artista Manolo Hugué als invidents. El mòdul compta amb un bust en bronze, realitzat per un deixeble de l'artista l'any 1945, la seva rúbrica en relleu, la reconstrucció del procés creatiu i la tècnica escultòrica de la cera perduda fins esdevenir l'escultura definitiva, a més d'un dibuix en relleu d'un nu femení, que representa la seva musa i esposa Totote. 'La mirada tàctil', tal com s'anomena el mòdul, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'ONCE.

Amb aquesta inauguració, el Museu Thermàlia s'afegeix a la llista dels equipaments de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació que disposen del mòdul multisensorial 'La mirada tàctil'.

A Caldes, la instal·lació pretén donar a conèixer la figura i la tècnica de l'artista local Manolo Hugué (1872-1945). Per fer-ho, es reconstrueix el procés creatiu de la tècnica escultòrica de la cera perduda des dels primers esbossos fins a la figura final, tot amb descripció en braile.

El mòdul també compta amb un bust en bronze, obra del deixeble d'Hugué Camil Fàbregas el 1945, que permet que els visitants coneguin les faccions de l'escultor. També s'inclou la seva rúbrica en relleu i la transcripció del text 'Vida de Manolo, contada per ell mateix', de Josep Pla.

La mostra està feta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Museus Locals, i l'assessorament del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE.

El regidor de Cultura de Caldes, Pep Gaspar, ha explicat a l'ACN que la mostra vol 'eliminar barreres' i permetre que la gent amb alguna discapacitat, en aquest cas visual, 'entengui encara que sigui breument la tècnica d'Hugué'.

Pel que fa a les primeres reaccions al mòdul, Gaspar ha destacat que els que hi van anar el diumenge van quedar 'força satisfets' i van demanar al consistori que difonguin la iniciativa 'perquè els interessats hi puguin acudir'.

Finalment, el responsable de Cultura ha destacat que la voluntat del museu és anar més enllà i, poc a poc, 'anar fent el Museu més accessible'.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal