EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Els pobles del Tenes adaptaran els semàfors per agilitar el bus exprés

El director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, fa el recorregut amb els alcaldes

Els pobles del Tenes adaptaran els semàfors per agilitar el bus exprés
Alcaldes i represemtamts de la Generalitat dijous passat a Parets
GRISELDA ESCRIGAS
Els pobles del Tenes adaptaran els semàfors per agilitar el bus exprés..
última actualització: 26-01-2010 (12:07)

Ajuntaments i Generalitat estan acabant de perfilar el projecte del bus exprès que unirà Bigues i Riells, Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Parets amb Barcelona. Per millorar la velocitat comercial, s’instal·laran sistemes per donar pas prioritari als autobusos en els semàfors

Els ajuntaments de Bigues i Riells, Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Parets adaptaran els semàfors per donar prioritat als autobusos. Els conductors tindran uns comandaments que faran que els semàfors es posin en verd. Aquesta mesura, que s’aplicarà ja aquest mateix any, permetrà incrementar la velocitat comercial del servei de bus exprés que es posarà en marxa a l’abril i que enllaçarà les cinc poblacions amb Barcelona de forma directa amb temps competitius als del cotxe.

Aquesta va ser una de les conclusions de la trobada que van mantenir els cinc alcaldes amb el director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, dijous. Tots van fer el recorregut de la línia i van analitzar les diverses actuacions que caldrà fer per a la implantació del bus exprés. “La reunió de treball sobre el terreny ha estat molt profitosa perquè hem pogut veure com estava la situació”, explica l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Nacho Simon. L’adaptació dels semàfors es farà de forma conjunta perquè “estem generant economies d’escala i fent que tots funcionin amb el mateix sistema”.

Un dels canvis més significatius es farà a Parets. Aquí, es crearà una nova parada al costat de l’aparcament del camp de futbol on podran deixar el cotxe els usuaris del bus exprés. En un primer moment, la parada estava prevista a la cruïlla de les avingudes Catalunya i Francesc Macià. El canvi permet reduir el temps de recorregut, ja que evita aquesta cruïlla, que està regulada per semàfors i té molt trànsit. L’Ajuntament instal·larà un nou semàfor amb prioritat per als autobusos a la cruïlla entre l’avinguda Catalunya i el carrer Aragó que facilitarà l’accés i la sortida de la zona del camp de futbol.

Bigues, Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt tindran dues parades cadascun mentre que Lliçà de Vall i Parets, una. En una primera fase, el servei de bus exprés permetrà crear entre sis i dotze noves expedicions diàries als pobles de la vall del Tenes. A la segona fase amb horitzó al 2012, “caldrà anar més enllà amb moltes més expedicions que permetin canviar el paradigma i que una part de la mobilitat obligada es pugui fer amb transport públic col·lectiu. Això permet estalviar diners i costos ambientals”, sosté l’alcalde de Santa Eulàlia, Enric Barbany (I-ERC).

En aquesta segona fase, els ajuntaments també tindran adaptats els aparcaments dissuasius. “En molts casos, l’aparcament ja hi és i només cal senyalitzar-lo”, explica Simon. En el cas de Lliçà d’Amunt es farà servir l’aparcament del costat de l’ajuntament i l’institut “on ja hi ha espai per aparcar”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal