EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Mollet traurà 300 plataners plantats fa vint anys perquè causen al·lèrgia

Fins a 700 arbres seran tallats o podats al barri de Can Borrell

Mollet traurà 300 plataners plantats fa vint anys perquè causen al·lèrgia
L’arbrat d’un dels carrers del barri de Can Borrell
Griselda Escrigas
Mollet traurà 300 plataners plantats fa vint anys perquè causen al·lèrgia..
última actualització: 25-01-2010 (17:22)

Marc Garcia B.
L’al·lèrgia que pateix bona part de la població resident al barri de Can Borrell, a Mollet, comportarà la tala d’uns 300 arbres plantats fa vint anys. L’actuació afecta 700 arbres i, els que no s’hagin de tallar, seran podats,. A més de les al·lèrgies, les fulles dels arbres tampen els embornals.

L’Ajuntament de Mollet actuarà aquest any en 700 plataners del barri de Can Borrell per frenar els problemes d’al·lèrgia que pateix bona part de la població que hi viu. En concret, el consistori té previst tallar o trasplantar uns 300 arbres, i la resta es podaran. A tot el barri de Can Borrell hi ha uns 800 plataners aproximadament, que es van col·locar fa uns vint anys, i ara l’Ajuntament justifica l’actuació per motius d’higiene sanitària i perquè les fulles a la tardor tapen els embornals del carrer. La regidora d’Obra Pública, Ester Safont, assenyala també que des que es van plantar en els inicis del barri, els plataners han crescut molt.

El pla preveu tallar o trasplantar 300 plataners dels carrers Gallecs, Francesc Layret, Jaume Coll i el tram sense rambla de l’avinguda de Caldes. En funció de la mida i de l’estat sanitari en què es trobin, alguns dels arbres es trasplantaran a altres punts de la ciutat. Els que es tallin s’aprofitaran per fer compost.

D’altra banda, es podaran uns 400 plataners dels carrers Ambròs i Lloreda, Agricultura, Salvador Espriu i Nicaragua, i els de les avingudes Rívoli i de Caldes. En el buit que deixin els plataners es plantaran liquidàmbars i ginkgos, aquest darrer conegut popularment com l’arbre dels escuts. Segons l’Ajuntament, aquestes espècies fan menys ombra però el seu manteniment és menor i no provoquen problemes d’al·lèrgia.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal