EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’Ajuntament reclamarà una compensació milionària a Terasaki si tanca la planta de Granollers

La indemnització estava recollida en un conveni urbanístic entre el consistori i l’empresa

L
L’actual seu de Terasaki a l’Estat, al polígon del Coll de la Manya de Granollers
Griselda Escrigas
L’Ajuntament reclamarà una compensació milionària a Terasaki si tanca la planta de Granollers..
última actualització: 23-01-2010 (13:37)

Joancarles Arredondo
Terasaki s’enfronta a una indemnització milionària a l’Ajuntament de Granollers si s’acaba produint el tancament de la fàbrica. L’empresa té un conveni urbanístic amb el consistori que inclou compensacions si tancava abans de juliol de 2011. L’Ajuntament reclamarà els diners.

L’Ajuntament de Granollers està disposata a exigir una indemnització milionària a l’empresa Terasaki pel tancament de les instal·lacions a la ciutat anunciada la setmana passada. L’Ajuntament i l’empresa tenen vigent un conveni urbanístic que preveia compensacions si la multinacional decidia tancar les activitats. El conveni permetia a l’empresa incrementar l’edificabilitat de les instal·lacions que ocupava a la ronda Sud de Granollers, de manera que la venda va donar més beneficis a la multinacional.

“És evident que exercirem les compensacions previstes en un conveni en què la ciutat facilitava una sortida a la situació financera de l’empresa”, explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jordi Terrades. “La intenció era que l’operació no fos una pura especulació urbanística i evitar una deslocalització que fes perdre ocupació a la ciutat”, afegeix Terrades.

La interpretació de l’Ajuntament és que la vigència d’aquest compromís vencia el juliol de 2011. Com que el tancament es produeix amb anterioritat a aquesta data, es considera que l’empresa ha de fer efectiva una indemnització. Els terrenys es van vendre, amb un preu molt superior al que hauria tingut sense l’increment d’edificabilitat. En canvi, s’incompliria el compromís de mantenir l’activitat productiva. Si els plans de l’empresa es compleixen, el tancament es farà efectiu el 31 de març.

El redactat del conveni incloïa una indemnització de tres milions d’euros, que estan dipositats en un aval de l’empresa. Si el tancament es feia en el primer any, l’Ajuntament tenia dret a exigir els tres milions d’euros. Per cada any transcorregut, la xifra es reduïa en mig milió d’euros. Tot i que l’Ajuntament ha declinat fer pública cap xifra, altres fonts situen la compensació al voltant d’1,2 milions d’euros. També hi havia compensacions previstes en el cas que hi hagués reduccions de plantilla, que podrien incrementar aquesta xifra. Quan es va firmar el conveni, hi havia prop de 80 treballadors. Actualment, en són 60.

La direcció de la companyia s’ha limitat a assenyalar que és conscient de l’existència del conveni, però que aquesta no és una qüestió prioritària. “La prioritat actual és negociar amb els treballadors; la resta de qüestions es tractaran en el seu moment”, apunta un portaveu de Terasaki. “Els convenis estan sotmesos a interpretacions”, han advertit, però, les mateixes fonts. La direcció de Terasaki assenyala que la intenció és deixar de produir el 31 de març, però que el tancament definitiu pot allargar-se encara uns mesos, que seran necessaris per donar sortida a producció feta i a fer la resta de tràmits derivats del cessament de l’activitat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal