EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Vallès Oriental tanca l’any amb 9.500 afectats per regulacions de plantilla

La xifra marca un rècord històric des que hi ha registres disponibles

El Vallès Oriental tanca l’any amb 9.500 afectats per regulacions de plantilla..
última actualització: 15-01-2010 (11:10)

Joancarles Arredondo
Les regulacions de plantilla toquen sostre. El 2009, fins a 9.474 treballadors del Vallès Oriental es van veure afectats per processos de regulació, en la seva majoria temporal. És la xifra més alta des que hi ha registros disponibles. L’anterior sostre eren els 6.000 afectats de 1993.

El Vallès Oriental va arribar al sostre d’afectats per expedients de regulació dels últims 20 anys el 2009. Les dades del sindicat UGT, fetes públiques aquest dimecres, assenyalen que fins a 9.474 treballadors de la comarca van passar per processos de regulació durant els 12 mesos de 2009. La majoria van ser regulacions temporals, tot i que més d’un miler de treballadors van perdre definitivament la feina via acomiadaments col·lectius, segons les dades del sindicat.

En espera que la Generalitat faci públiques les xifres oficials definitives, les dades d’UGT permeten fer una primera aproximació a la profunditat de la crisi durant l’any 2009. La comparativa amb els anys precedents és demolidora: cinc vegades més afectats que el 2008 –el primer any declarat de crisi econòmica, amb una tendència creixent en nombre d’expedients i de treballadors en situació de regulació–, i vint vegades més que el 2007 i el 2006, anys considerats de bonança econòmica.

Al Vallès Oriental es van presentar durant l’any passat 317 expedients, gairebé un al dia, i el nombre total d’afectats, 9.474, suposa que cada dia de 2009 hi va haver una mitjana de 25 persones en situació de regulació. A la comarca es van registrar el 8% d’expedients de regulació presentats a Catalunya i també es va concentrar el 8% del total de treballadors afectats per expedients durant l’exercici. Rere el Baix Llobregat (amb unes xifres molt influïdes per les regulacions a Seat), el Barcelonès i el Vallès Occidental, la comarca va ser la quarta amb més afectacions arreu del país.

Tot i la gran quantitat d’afectats per regulacions, els expedients que van comportar acomiadaments va ser relativament reduïts. Un de cada 9 treballadors que van suportar processos de regulació de plantilla durant l’exercici van perdre el lloc de treball. Si, en global, els afectats per regulacions a la comarca representen el 8% del total, al Vallès Oriental es va concentrar un 7% dels acomiadaments col·lectius de 2008. La majoria d’afectats, van veure suspès temporalment el seu contracte: la temença sindical per a aquest 2010 és que molts d’aquests expedients temporals derivin en rescissions de contracte.

Sigui com sigui, l’any 2009 va representar el sostre en nombre d’expedients i d’afectats des que existeixen registres oficials, el 1990. El pitjor exercici fins ara s’havia registrat el 1993, en plena crisi postolímpica, quan els treballadors afectats per regulacions van arribar a 6.222. La diferència és que en aquell exercici, i en el posterior, el nombre d’acomiadaments col·lectius va ser superior al de 2009.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal