EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Les empreses en concurs de creditors de 2009 són més del doble que les de 2008

Fins a 89 firmes vallesanes s’han acollit a l’antiga suspensió de pagaments els últims 12 mesos

Les empreses en concurs de creditors de 2009 són més del doble que les de 2008..
última actualització: 11-01-2010 (11:00)

Joancarles Arredondo
Els 89 concursos de creditors que han presentat empreses del Vallès Oriental durant el 2009 són més del doble que les que es van acollir a l’antiga suspensió de pagaments l’any anterior. El creixement d’infortunes empresarials dóna idea de les greus dificultats econòmiques actuals.

Els concursos de creditors (les antigues suspensions de pagaments) segueixen un imparable ritme ascendent. En un any que es podia considerar extremadament negatiu, el 2008 s’havia tancat amb 39 processos concursals d’empreses de la comarca. El 2009, la situació s’ha agreujat. Els problemes de venda, de cobrament, d’accés al crèdit i de liquiditat han conduït 89 empreses a presentar expedients concursals. Així queda recollit en els diferents edictes publicats al BOE entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2009.

Les estadístiques estatals assenyalen que el nombre de concursos s’ha triplicat. Sense arribar a aquesta evolució, el nombre d’infortunis empresarials a la comarca s’han multiplicat per més de dos en un exercici clarament marcat per les dificultats econòmiques. La diferència entre situacions de crisi empresarial entre 2009 i 2007 dóna encara més idea de la duresa de l’exercici: fa dos anys, s’havien presentat 11 expedients als jutjats mercantils. En dos anys, el nombre s’hauria multiplicat per vuit.

La construcció continua sent el sector predominant entre les empreses en crisi. Siguin directament constructores o empreses que depenen de l’evolució d’aquest sector, com les instal·lacions, la fusteria metàl·lica o el mobiliari, o la intermediació immobiliària, gairebé 40 dels expedients concursals que es tramiten als jutjats mercantils de Barcelona d’empreses de la comarca pertanyen a aquest sector.

En segona posició apareixen empreses industrials. Tot i que l’actual situació econòmica arriba derivada en part per importants caigudes de consum, les crisis empresarials del sector industrial s’han produït més entre empreses proveïdores d’altres fabricants que entre firmes que tenen relació directa amb el consumidor final.

El ritme de presentació de concursos de creditors ha estat força equilibrat durant l’any. En l’últim trimestre es van presentar 24 expedients, en una mostra que el ritme encara és lluny d’una inflexió a la baixa.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal