EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Vallès Oriental ja supera els 394.000 habitants

Les Franqueses supera Parets com a tercer municipi en població

El Vallès Oriental ja supera els 394.000 habitants..
última actualització: 10-01-2010 (22:48)

Olga Rodríguez
Les dades oficials assenyalen que el Vallès Oriental camina cap als 400.000 habitants molt abans del que assenyalaven les previsions. L’últim recompte oficial situa la població en 394.061 habitants. La principal novetat és en el tercer lloc en població a la comarca: les Franqueses supera Parets.

La població de les Franqueses va créixer un 4% en un any i se situa com el tercer municipi del Vallès Oriental després de superar Parets, segons les dades del darrer padró oficial d’habitants, referit a l’1 de gener de 2009, publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya. Les Franqueses va créixer en 682 persones i ja té 17.660 habitants. El ritme de creixement del municipi, que s’ha mantingut estable des de fa dos anys, dobla la mitjana de creixement de la comarca que va ser de l’1,97%. Parets, en canvi, ha baixat lleugerament el ritme de creixement respecte de l’any anterior i el padró es situa en 17.632 habitants.

La comarca, segons les dades oficials, té 394.061 habitants i, des de fa uns deu anys, manté estable el seu creixement al voltant del 2% anual. Amb tot, l’any 2006 la població va créixer un 2,79%.

Pel que fa als dos grans municipis, Mollet va créixer un 1,1% i tenia empadronats l’1 de gener de l’any 2009 un total de 52.484 habitants, 572 més que l’any anterior –vegeu quadre adjunt–. Granollers va créixer menys (0,89%) i oficialment ja té 60.658 habitants. La capital va frenar el ritme que havia marcat l’any 2008, en què l’augment de població havia estat del 2,15%.

L’augment de la població ha estat de més del 3% en cinc municipis destacables de la comarca pel seu nombre d’habitants. Entre aquests, Vilanova va ser el municipi que més va créixer, amb un 4,37%. Tot i que en comparació amb altres anys el ritme de creixement del municipi ha estat més moderat. L’any passat va créixer el doble i fa dos anys va superar el 9%. Sant Fost, Cardedeu i Montornès han crescut més que l’any passat i també superen el 3% d’augment. En concret, Cardedeu ha augmentat poc més d’un 3% i el seu creixement se situa per sobre de la mitjana, mentre que l’any passat ho feia al voltant del 2% i estava per sota. Amb un creixement de la població lleugerament superior al de l’any passat, Sant Fost ha aconseguit superar els 8.000 habitants. Per últim, Sant Pere de Vilamajor va créixer per sobre de la mitjana i supera els 4.000 habitants.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal