EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El PSC denúncia ’l’estil mesquí’ de fer política de CiU a la Roca del Vallès

El partit defensa l’exacalde Miquel Estapé, a qui els convergents demanen la dimissió

El PSC denúncia
El pla de les Hortes té avançades les obres d’urbanització
Griselda Escrigas
El PSC denúncia ’l’estil mesquí’ de fer política de CiU a la Roca del Vallès..
última actualització: 10-01-2010 (19:06)

ACN
Les resolucions judicials sobre el Pla de les Hortes, a la Roca, ha deteriorat les relacions comarcals entre el PSC i CiU. Els socialistes consideren "mesquí", que els convergents exigissin la dimissió de l’exalcalde, Miquel Estapé per haver votat a favor del pla tot i tenir-hi interessos.

El PSC ha denunciat aquest dissabte a través d'un comunicat 'l'estil mesquí' de fer política de CiU a la Roca del Vallès. La formació socialista ha volgut contestar així la roda de premsa organitzada dilluns passat, i en la qual la formació nacionalista els hi demanava que retiri la militància del partit a l'exalcalde de la localitat i actualment regidor d'aquest municipi, Miquel Estapé, per haver votat l'any 2004 en un ple a favor de la requalificació d'uns terrenys on el seu pare hi tenia interessos urbanístics. El PSC ha exporesat el seu 'total i absolut suport' a Estapé enfront les 'greus i demagògiques acusacions de CiU'.

En el mateix comunicat, la formació socialista destaca que el Pla de les Hortes 'va ser totalment transparent, ja que el propi regidor, des del primer moment, va informar de la vinculació del seu pare amb una part dels terrenys'. En aquest sentit, es ressalta que la votació del regidor 'es va produir en comptar amb un informe favorable del secretari de l'Ajuntament' i s'afegeix que 'davant d'un primer recurs presentat per CiU, la sentència va ser favorable a Miquel Estapé, en entendre que aquest sí podia participar en la votació per la seva limitada titularitat. Una segona sentència va resoldre el contrari, però finalment el Tribunal Suprem no ha fet cap pronunciament al respecte, donat que el recurs va ser retirat'.

D'altra banda, s'especifica que el Pla General vigent a la Roca es va redactar fa més de 20 anys i que la seva modificació es va impulsar a partir d'un estudi de l'Escola d'Arquitectes del Vallès, uns canvis que comptaven 'amb informes favorables dels tècnics municipals i del Departament de Política Territorial de la Generalitat'.

Des del PSC s'explica que l'objectiu del Pla de les Hortes era 'l'interès general dels ciutadans del municipi' i que significava 'un model d'urbanisme més compacte i sostenible, en línia amb el nou model d'ordenació que la majoria de municipis de la comarca estan desenvolupant'. També es detsaca que significava 'la cessió anticipada i gratuïta d'uns terrenys per a la construcció de l'actual escola Mogent, la cessió del 80% dels terrenys com a espais públics, la creació d'un parc fluvial al costat del riu Mogent i destinar un 30% dels habitatges a habitatge públic, quan la legislació que s'aplicava en l'anterior Pla només obligava al 10%'.

El PSC critica que el pla 'ha estat bloquejat per CiU i ERC durant més de dos anys, però d'ençà que governen al municipi tampoc han pres cap iniciativa per a la seva modificació. Això demostra la falta d'iniciativa política de l'actual equip de govern que, en comptes de fer la seva feina, es dedica a fer d'oposició de l'oposició'.

Finalment, els socialistes destaquen 'l'estil mesquí' de fer política a la Roca que es fonamenta 'en la demagògia i en la irresponsabilitat que només cerca distreure l'atenció dels ciutadans per amagar la seva manca de capacitat per tirar endavant els projectes de futur que la Roca necessita'.

Un pla polèmic

Els fets es remunten a l'any 2004, quan el ple de l'ajuntament vallesà va aprovar la requalificació dels terrenys afectats. Un pla urbanístic anterior establia que en aquesta zona s'hi podrien edificar un total de 70 habitatges en 14.000 metres quadrats de sostre edificables, i on les cases serien de planta baixa i pis, mentre que amb l'aprovació de 2004 s'incrementava a 228 habitatges en 28.000 metres quadrats de sostre edificables i de planta baixa més dos pisos d'alçada.

En aquell moment, el llavors alcalde i regidor d'urbanisme, Miquel Estapé, va votar a favor. CiU va alertar que es tractava d'una greu irregularitat, donat que el seu pare posseïa un 3,61% dels terrenys, que en el moment de compra a l'any 1991 li van costar uns 3.000 euros, i que ara permetria rebre uns guanys 240 vegades superiors al preu inicial. 'Ell és l'únic responsable polític perquè el seu pare hi tenia interessos', va assenyalar l'alcalde de la Roca, Rafael Ros.

Davant d'aquesta situació CiU va comunicar els fets al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que asseguren que no va actuar de cap manera en considerar que era una 'gestió menor', mentre que CiU en denuncia el partidisme polític.

Mentrestant, el projecte d'urbanització al Pla de les Hortes ha quedat suspès a l'espera de poder elaborar un nou projecte. Actualment la zona ja s'havia urbanitzat i parcel·lat i s'hi havia construït una escola, mentre que un gimnàs es troba en procés de construcció. La nul·litat del projecte de 2004 ha suposat la paralització de la construcció de la zona residencial i també d'altres equipaments, com una escola bressol.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal