EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Vallès Oriental tanca 2009 amb xifres rècord d’atur, tot i que el creixement es modera

La desocupació creix un 32%, després que el 2008 s’incrementés més d’un 70%

El Vallès Oriental tanca 2009 amb xifres rècord d’atur, tot i que el creixement es modera..
última actualització: 08-01-2010 (21:43)

Joancarles Arredondo
El Vallès Oriental es mou en xifres rècord de desocupació. L’any 2009 es va tancar amb un increment del 32% en la xifra d’aturats, i ja són 32.377, més del 15% de la població activa. El creixement s’ha moderat respecte a l’exercici de 2008, però les xifres doblen les que es registraven el 2007

L’atur ha moderat el creixement al Vallès Oriental durant el 2009 respecte a l’exercici precedent, però encara mostra una tendència generalitzada marcadament alcista. Les dades que ha fet públiques el Departament de Treball de la Generalitat indiquen un creixement en prop de 8.000 inscrits a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya en els dotze mesos de 2009. La xifra és notablement inferior a l’increment en 10.000 aturats registrats el 2008, però significa un encara significatiu increment del 32% en un any.

El percentatge de creixement queda lluny de la xifra de 2008, quan el creixement havia estat del 71% i havia deixat el Vallès Oriental com una de les comarques amb una evolució més negativa de la desocupació. Aquest 2009, el creixement ha estat en la línia de la mitjana catalana, un creixement de 32,7%. El 2008 havia estat l’any de la caiguda en picat del sector de la construcció, mentre que el 2009 ha estat un any d’expedients, la majoria temporals. Així, s’ha produït una lleugera situació d’alts i baixos en l’evolució de l’atur en funció de quines grans empreses impulsaven regulacions. A la primavera, fins i tot, es van produir els primers descensos d’aturs després de diversos mesos consecutius de creixements. La tendència a la baixa, però, va trencar-se a l’estiu i durant el segon semestre els creixements han continuat sent la constant.

Amb tot, el 2009 es tanca amb una nova xifra rècord de desocupació, perquè l’atur va incrementar-se una altra vegada el mes de desembre. Si bé més moderat que en el mateix període de l’any precedent, l’increment del mes de desembre (de 408 persones respecte a les més de 1.700 de 2008), situa la xifra de desocupats en 32.377 aturats, molt per damunt dels 24.524 amb què va acabar 2008 i, no cal dir-ho, dels 14.345 de 2007. En dos anys, el nombre d’aturats s’ha multiplicat per dos.

Per territoris, els creixements han estat similars, tot i que l’àrea de Mollet continua presentant una taxa de desocupació superior a la mitjana vallesana. Mentre que a tota la comarca la taxa és del 15,31%, a l’àrea de Mollet, el percentatge se situa en un 16,93%. El mercat de treball de Granollers, tradicionalment el que presentava millors dades d’ocupació, ha perdut aquesta condició i ha arribat a una taxa del 14,70%. A l’àrea del Baix Montseny, l’atur tanca exercici amb una taxa del 14,12%.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal