EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers té magistrats substituts en 11 dels 18 jutjats

Aquest dimecres ha entrat en funcionament el setè jutjat de primera instància, el divuitè del partit

Granollers té magistrats substituts en 11 dels 18 jutjats
Les dependències del nou jutjat de guàrdia a l’edifici judicial de Granollers
Ferran Polo
Granollers té magistrats substituts en 11 dels 18 jutjats..
última actualització: 03-01-2010 (9:00)

Ferran Polo
Aquest dimecres es va posar en marxa el Jutjat de Primera Instància número 7 de Granollers. És el divuitè òrgan del partit judicial de Granollers que s’ha situat en un espai que ja tenia reservat al nou edifici judicial del carrer Josep Umbert. Jutges i advocats mantenen la petició de més jutjats.

Onze dels divuit magistrats responsables dels jutjats de Granollers són substituts. Per tant, només hi ha set jutjats que estiguin encapçalats per un jutge titular. El divuitè òrgan judicial de la ciutat –el Jutjat de Primera Instància número 7, que es va estrenar aquest dimecres– també s’ha cobert amb un substitut. Passarà el mateix amb els Jutjats Penals 1 i 2, amb el Social 1 i amb el d’Instrucció 1. Els seus magistrats ja eren substituts i han demanat el trasllat a un nou destí.

Tot i la falta de jutges, aquestes quatre places s’han acabat cobrint perquè “s’ha donat prioritat als jutjats que ja estaven en funcionament”, explica el jutge degà de Granollers, Manel Llanas. Abans, l’ascens a magistrat era obligatori per als jutges. Ara, però, hi poden renunciar si el destí que els toca no els satisfà, bàsicament perquè és lluny del seu lloc de residència o d’origen. Aquest canvi ha generat problemes per cobrir les places. “Destinacions com Granollers no són massa cobejades”, reconeix el jutge degà. Granollers, que rep els magistrats acabats d’ascendir, és tradicionalment un lloc de pas a l’espera d’aconseguir plaça en partits amb una categoria –i uns sous– superiors. A més, hi ha el greuge que Granollers està un lloc per sota en salari d’altres ciutats properes a Barcelona com Mataró o Sabadell.

Llanas reconeix les dificultats que suposa que la majoria de places siguin ocupades per jutges substituts. “El problema de qualsevol jutjat, com també ho és d’un hospital, és la mobilitat. No és bo que cada cop que anem al metge en trobem un de diferent”, comenta Llanas. “Qualsevol jutge necessita un parell de mesos d’adaptació al nou jutjat abans d’agafar completament les regnes i començar a funcionar al 100%”, assegura Llanas. Amb tot, admet que la qualitat de tots els jutges del partit judicial de Granollers és molt bona. “No hi ha problemes de qualitat”, diu.

La degana del Col·legi d’Advocats de Granollers, Lídia Condal, també admet els problemes que genera l’elevada rotació de jutges. “Els canvis tan constants acaben perjudicant”, assegura. Segons Condal, la situació també és similar al partit judicial de Mollet, on també hi ha canvis periòdics dels jutges.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal