EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Granollers reserva 894.000 euros per indemnitzar els amos d’una benzinera tancada per un jutge l’any 2007

L’empresa Galp demana dos milions a l’Ajuntament per les perspectives de negoci

Granollers reserva 894.000 euros per indemnitzar els amos d’una benzinera tancada per un jutge l
Les instal·lacions de la benzinera estan desmantellades actualment
RAMON FERRANDIS
Granollers reserva 894.000 euros per indemnitzar els amos d’una benzinera tancada per un jutge l’any 2007..
última actualització: 30-12-2009 (9:53)

L’Ajuntament de Granollers ha reservat 894.000 euros del pressupost de l’any 2010 per fer front a la compensació que demana l’empresa Galp, convessionària de l’antiga benzinera de l’avinguda Sant Julià que es va haver de tancar el 2007 per ordre judicial. La firma reclama 2 milions d’euros.

L’Ajuntament de Granollers ha reservat 894.000 euros del pressupost de l’any 2010 per fer front a la possible indemnització a l’empresa Galp, concessionària de la benzinera que hi havia a l’avinguda Sant Julià de la ciutat que un jutge va ordenar tancar i desmantellar el maig de 2007. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jordi Terrades (PSC), l’empresa va demanar per via administrativa dos milions d’euros en concepte de les perspectives de negoci que tenia fins l’any 2022, quan acabava la concessió formalitzada l’any 1997 amb PSC, CiU i ERC al govern.

Els 894.000 euros que el govern consigna al pressupost de 2010 sorgeixen del peritatge encarregat per l’Ajuntament per determinar els diners que ha deixat de guanyar Galp. “Ells ens han demanat dos milions sense acompanyar la proposta amb cap informe que justifiqui aquesta quantitat. S’hauria d’haver justificat i no s’ha fet”, explica Terrades. El govern i l’empresa ja s’han reunit en diverses ocasions. Ara, però, l’Ajuntament està pendent de la resposta que doni Galp amb la quantitat consignada al pressupost ja sobre la taula. “Se’ls ha fet arribar els estudis que hem fet”, explica el regidor, que admet la responsabilitat patrimonial de l’Ajuntament derivada de la decisió judicial. Segons Terrades, l’Ajuntament mantindrà la quantitat fixada a l’estudi municipal, tot i que “si els tècnics d’una banda i de l’altra arriben a una altra conclusió, ja en parlarem”. Si no hi ha un acord, l’empresa pot recórrer al contenciós administratiu.

Tot plegat és conseqüència del procés judicial que va obrir l’empresa Estació Castelldefels, SL, que s’havia presentat al concurs públic obert per l’Ajuntament l’any 1996 per adjudicar la construcció i gestió d’una benzinera situada en uns terrenys municipals destinats a equipaments al polígon Congost. Estació Castelldefels va perdre i, després, va presentar una demanada per la concessió a Gesoil, SA, una empresa que després va traspassar l’activitat a Galp. Estació Castelldefels al·legava que ni el pla general de 1984 –vigent en aquell moment– ni el pla especial d’aquell àmbit, recollien explícitament l’activitat de benzinera. L’Ajuntament argumentava que aquesta es podia incloure sota el paraigües “altres usos” que contemplava la normativa urbanística que, a més, no prohibia explícitament aquesta activitat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal