EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El pressupost de Granollers de 2010 baixa un 4% i se situa a la ratlla dels cent milions d’euros

Els ingresos municipals per la construcció baixen als nivells existents l’any 2000

El pressupost de Granollers de 2010 baixa un 4% i se situa a la ratlla dels cent milions d
Les obres de la carretera, a la imatge amb l’aspecte actual, continuaran el 2010
Ramon Ferrandis
El pressupost de Granollers de 2010 baixa un 4% i se situa a la ratlla dels cent milions d’euros..
última actualització: 18-12-2009 (11:55)

Josep Villarroya
L’equip de govern de Granollers presentarà aquest dimarts a aprovació un pressupost de 99,8 milions d’euros. És una rebaixa del 4% respecte al pressupost d’aquest any, motivat en part per la forta caiguda prevista en els ingressos provinents de la construcció. S’invertiran 27 milions d’euros.

Els ingressos per l’impost de construccions a l’Ajuntament de Granollers han caigut aquest any fins a nivells similars als de l’any 2000. L’exercici no està tancat però, fins ara, s’han recaptat gairebé 1,2 milions d’euros per aquest concepte, tot i que els ingressos reals seran menors perquè la hisenda municipal haurà de retornar una quantitat que ronda els 500.000 euros a promotors que han decidit renunciar als seus projectes i han demanat que se’ls retornin les quantitats que han pagat per les llicències.

El pressupost municipal del 2010 preveu ingressar per aquest concepte només 750.000 euros, un milió menys dels que es preveien per al 2009. La regidora d’Hisenda, Aroa Ortego, admet que la previsió s’ha fet a la baixa per evitar ensurts. De fet, el pressupost de l’any vinent, que s’ha de debatre en el ple de dimarts de la setmana entrant, és de 99,8 milions, un 4% menys que el d’aquest any (103 milions).

La retallada més important que patiran els ingressos municipals vindrà, però, de l’aportació de l’Estat, que es reduirà en 2,9 milions respecte de la que s’ha rebut aquest any. Una part de la retallada, però, es compensarà amb l’aportació d’1,3 milions del segon pla Zapatero –el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Un 20% dels més de 5 milions que rebrà Granollers es podran destinar a despesa corrent.

LES PRINCIPALS INVERSIONS

L’acabament de la reforma de la carretera serà una de les principals inversions que preveu l’Ajuntament de Granollers l’any vinent. Aquest capítol, incloent-hi les despeses de l’empresa municipal Granollers Promocions, s’eleva a 27 milions d’euros, dos menys que en el pressupost d’aquest any 2009.
A la reforma d’Anselm Clavé es destinaran 900.000 euros, gairebé la mateixa quantitat que a la construcció del pavelló del Congost i a la reforma pendent de dues places de la ciutat, la de Can Mònic, que costarà 508.000 euros, i la de les Hortes, on se’n destinaran 400.000. La reforma del carrer Tarafa entre els carrers Josep Irla i Ramon Llull està pressupostada en 453.000 euros i donarà continuïtat a l’illa de vianants del centre. El carrer estarà obert al trànsit, però tindrà un paviment a un sol nivell i una velocitat molt reduïda.

El pressupost també inclou una inversió de 800.000 euros, dels quals la Generalitat n’aporta la meitat, per a la construcció de l’escola bressol Ponent, uns 700.000 més per a l’ampliació de l’escola bressol El Cangur. El Pla de Barris de la Generalitat preveu invertir 1,3 milions al barri Congost, mentre que a l’espai de circ de Roca Umbert se’n destinaran 625.000.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal