EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Garriga aprova la modificació del pla general a Tamayo amb els vots de 13 dels 17 regidors

PSC i EiLG, al govern, i CiU, ERC i PP van donar suport a la proposta

La Garriga aprova la modificació del pla general a Tamayo amb els vots de 13 dels 17 regidors
El moment de la votació dels regidors partidaris del canvi amb els dos regidors d’ICV sense el braç aixecat
RAMON FERRANDIS
La Garriga aprova la modificació del pla general a Tamayo amb els vots de 13 dels 17 regidors..
última actualització: 17-12-2009 (10:47)

Ferran Polo
No hi va haver sorpreses i el ple de la Garriga va aprovar la modificació del pla general al sector de l’empresa Tamayo. La decisió es va prendre amb l’equip de govern dividit: PSC i EiLG van votar a favor mentre ICV ho va fer en contra. A l’oposició, CiU, ERC i el PP van donar la majoria al govern-

Els vots favorables de CiU, ERC i el PP, tots tres a l’oposició, van permetre a l’alcaldessa de la Garriga, Neus Bulbena (PSC), aprovar aquest dimecres la modificació del pla general que augmenta l’edificabilitat al sector de l’empresa Tamayo i permetrà la construcció d’una planta de cogeneració d’electricitat a partir de biomassa forestal, en un futur. A més, també es va aprovar un avançament del futur pla parcial i el conveni entre l’Ajuntament i el grup Tamayo que preveu que el municipi rebrà 1,3 milions d’euros en compensacions complementàries a les que marca la normativa urbanística i també la cessió d’uns terrenys no urbanitzables que ara són propietat de Tamayo.

PSC i EiLG van defensar el projecte que consideren que permetrà adaptar les activitats existents que fa Tamayo en aquest sector que les noves normatives obliguen a fer sota cobert. També van dir que ajudaran a endreçar l’entrada sud del municipi. L’alcaldessa Neus Bulbena va recordar que la planta de biomassa “ja es podria fer actualment en aquests terrenys”. El regidor d’Urbanisme, Miquel Pujol, va insistir que no es fa cap requalificació urbanística perquè no es converteix sòl no urbanitzable en sòl urbanitzable.

ICV va insistir que el projecte responia als interessos de l’empresa i va recordar que s’hauria d’haver fer una consulta ciutadana. En aquest aspecte també hi van coincidir el GIG i el regidor no adscrit Frederic Moreno. El portaveu dels ecosocialistes, Quim Fornés, va destacar, però, que la discrepància en aquest aspecte no ha d’afectar el futur del govern. En aquest sentit, ERC va demanar a l’alcaldessa que cessés els dos regidors d’ICV i aquesta li va respondre que “de moment” no pensava fer-ho.

CiU i ERC van definir el seu suport com un sí crític. Van recolzar el projecte i els beneficis que pot representar la millora urbanística de l’entorn de Tamayo i la construcció de la planta de biomassa però van criticar la gestió que n’ha fet l’equip de govern. Per la seva banda, el PP també va destacar les potencialitats del projecte però va lamentar la llarga tramitació i el procés que acumula.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal