EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La participació en les consultes sobiranistes en set municipis es queda en el 23,5%

El 93% dels gairebé 12.000 electors van votar afirmativament a la proposta independentista

La participació en les consultes sobiranistes en set municipis es queda en el 23,5%
Un moment del recompte de vots a Corró d’Avall, un dels nuclis de les Franqueses que ha acollit votacions
Núria Tarrés
La participació en les consultes sobiranistes en set municipis es queda en el 23,5%..
última actualització: 13-12-2009 (23:18)

Josep Villarroya
Les consultes sobiranistes celebrades aquest diumenge a set poblacions del Vallès Oriental han tingut un 23,5% de participació. Gairebé 12.000 participants dels 50.000 ciutadans censats van dipositar el vot a les urnes, amb percentatges clarament favorables al sí, en una jornada sense incidents.

Un 23,5% dels més de 50.000 ciutadans del Vallès Oriental que podien participar en les consultes sobiranistes convocades a set municipis han acudit a les urnes aquest diumenge. Com s’esperava, més del 93% han votat afirmativament, mentre que el no s’ha situat al voltant del 4%.

Les poblacions amb més afluència a les urnes han estat Sant Esteve de Palautordera, amb més del 46% i Marata, que amb diferència, ha estat el nucli de les Franqueses amb més participació (més del 54%). En canvi, en el conjunt de les Franqueses només ha acudit a votar el 17,8% dels cens i a Santa Eulàlia tampoc no s'ha arribat, per poc, al 20%.

Pel que fa al vot positiu, el percentatge més elevat ha estat al col·legi de Llerona amb més del 98%, mentre que el més baix és el de Sant Pere de Vilamajor amb només un 91,20%.

La jornada s'ha desenvolupat sense incidents i en un ambient absolutament festiu amb l’únic inconvenient del fred que han hagut de patir les persones que hi havia a les meses electorals situades a l’aire lliure, com és el cas de Sant Celoni o Sant Esteve de Palautordera. Els membres de les comissions organitzadores, però, han rebut el suport de moltes altres persones que han col·laborat de moltes maneres com, per exemple, portant menjar i begudes als participants.

Tot i la prohibició que ja va patir l’Ajuntament d’Arenys de Munt per fer servir locals municipals per a la consulta, a Santa Eulàlia i Vilamajor s'han pogut fer servir equipaments públics per acollir la votació. A Santa Eulàlia s'ha fet a La Fàbrica i a Sant Antoni, al Patronat, un local que havia estat construït precisament per ERC en els anys trenta del segle passat.

Alguns alcaldes, com els de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, la de Cardedeu o el de Sant Celoni, han acudir a votar i s'han mostrat clarament partidaris del vot positiu. L’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, fins i tot ha fet un petó simbòlic a la seva papereta abans d’introduir-la a l’urna.

Tant els alcaldes com els organitzadors de les consultes n'han fet una valoració positiva per la resposta dels electors i per l’ambient festiu viscut a tots els pobles. Només lamenten que no hi hagués més participació dels més joves, cosa que atribueixen a la manca de consciència política, però també al fet que potser no es va fer arribar el missatge adequat al sector més jove. Tot i que predominaven els votants grans sobre els joves, les comissions organitzadores han destacat el perfil divers dels electors.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal