EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegaciķ. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informaciķ    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Trānsit posa en funcionament onze cāmeres i sis plafons informatius a la C-17

Els dispositius s’han instalˇlat en el tram entre Montcada i Granollers

Trānsit posa en funcionament onze cāmeres i sis plafons informatius a la C-17
Un dels plafons informatius situat en un dels accessos a Parets
Griselda Escrigas
Trānsit posa en funcionament onze cāmeres i sis plafons informatius a la C-17..
última actualitzaciķ: 11-12-2009 (11:59)

Ferran Polo
La carretera C-17 deixarā de ser un forat negre per al Servei Catalā de Trānsit. Les onze cāmeres instalˇlades entre Montcada i Granollers permetran disposar d’informaciķ més rāpid. Fins ara, s’havia d’esperar a les transmissions dels mossos. Les cāmeres i sis plafons informatius ja funcionen.

El Servei Catalā del Trānsit (SCT) ha posat en marxa aquests darrers dies les 11 cāmeres de control de la circulaciķ i els 6 nous plafons informatius que s’han instalˇlat a la C-17 en el tram entre Montcada i Reixac (el Vallčs Occidental) i Granollers. A més, se n’han posat tres més per donar cobertura visual a la carretera Interpolar (C-35) entre Parets i l’enllaį amb la carretera del Masnou, a Granollers. D’aquesta manera, es podrā controlar el trānsit a tot l’entorn del Circuit de Montmelķ.

Les cāmeres i els plafons estan instalˇlats des de principi d’aquest any perō no s’han pogut posar en marxa fins ara per problemes de connexiķ de la xarxa de fibra i ōptica de les cāmeres i els plafons amb la seu del Servei Catalā del Trānsit a la Via Laietana, de Barcelona, on hi ha el centre de control. Algunes de les cāmeres s’han posat de manera que també permeten controlar altres vies.
Per exemple, a Granollers, la cāmera situada al coll de la Manya té visiķ sobre l’antiga N-152. A Mollet, la que hi ha a l’enllaį amb la C-59 també ofereix vistes sobre aquesta carretera a la zona d’enllaį amb la C-33. “Sempre es colˇloquen en punts estratčgics per tenir visiķ sobre els enllaįos”, explica Lluís Serrano, cap del servei de gestiķ del trānsit de l’SCT.

Els plafons, per la seva part, donaran consells sobre seguretat viāria o altres informacions que puguin ser útils per als conductors. Més endavant, també informaran sobre els temps de recorregut d’alguns desplaįaments calculats a partir del sistema de comptatge del trānsit que permet saber en temps real el volum de congestiķ de la C-17. Aquest servei podria comenįar a funcionar a final de l’any que ve.

Amb les cāmeres, aquest tram de la C-17 deixa de ser un forat negre per al Servei Catalā del Trānsit. Fins ara, la informaciķ de les incidčncies que s’hi produeixen (accidents o avaries, per exemple) depenia de la que transmeten els Mossos. Aixō impedia disposar en temps real d’informaciķ concreta sobre la situaciķ de la C-17.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallčs Oriental a la concentraciķ de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistčncia en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregķ de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboraciķ de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal