EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Embotits Salgot posa en marxa una granja per introduir-se en la producció ecològica

Els primers porcs ja es crien a la instal·lació d’Aiguafreda, que també es destina a recerca

Embotits Salgot posa en marxa una granja per introduir-se en la producció ecològica
Valeri Salgot amb el conseller Llena durant la presentació de la granja
Griselda Escrigas
Embotits Salgot posa en marxa una granja per introduir-se en la producció ecològica..
última actualització: 11-12-2009 (11:32)

Joancarles Arredondo
Embotits Salgot aposta per la producció ecològica. L’empresa ha destinat 1,7 milions d’euros a una granja que compleix tots els requeriments per obtenir la qualificació de producte ecològic. El Saüc, a Aiguafreda, és també una instal·lació avançada en generació d’energia i tractament de residus.

La granja el Saüc, que ja ha entrat en funcionament, suposa el primer pas d’Embotits Salgot en la producció ecològica. Tot i representar un percentatge molt reduït en les vendes de la companyia, és un pas ferm de Salgot per complir un dels objectius que el conseller delegat, Valeri Salgot, apuntava aquest dijous en la presentació pública de la granja: arribar al centenari de l’empresa.

La producció ecològica és un dels eixos d’un pla estratègic per als tres propers exercicis de la companyia. Sense aventurar efectes sobre la facturació de la companyia, el pla sí que preveu el llançament d’un nou producte, elaborat sota criteris ecològics. El resultat és un producte “diferent, que recorda els productes de les antigues matances de porc”, explica Valeri Salgot.

Per desenvolupar el projecte, en el qual s’han invertit 1,7 milions d’euros, Salgot ha rehabilitat una antiga pedrera situada en ple parc natural del Montseny. El que era un espai degradat s’ha convertit en un espai que el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, que va assistir a la inauguració, considera “un Relais Chateau” per als porcs. Un espai integrat en l’entorn del Montseny que l’acull, on s’intenta donar benestar als animals que s’hi allotgen. L’alimentació que es dóna als animals és, com marquen les normes, ecològica –sense tractaments químics– i es té l’objectiu que la recerca que acompanya la cria d’animals doni peu a una raça autòctona que s’adapti a les condicions de cria extensiva, siguin viables i resistents a malalties.

La firma ha tirat endavant aquesta inversió, tot i el context econòmic desfavorable. És un context que no ha permès a l’empresa complir l’objectiu de repetir la facturació de l’any passat, tot i que els 11 milions d’euros de xifra de negoci amb què es preveu tancar l’any queden força a prop de la registrada el 2008.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
publicitat

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria
Fotos de la Diada enviades pels lectors
El Vallès Oriental a la concentració de la diada a Barcelona
 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes
Concurs de rajolers
Passada de rajoles festa major de Granollers
Correllets festa major Granollers
Estirada de corda festa major Granollers
Cercavila i pregó de la festa major de Granollers
Festa major de la Garriga, L´Esgarrinxada
Festa Major de la Garriga
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal